Νέο Επιχειρείν

Είστε ελληνική αναπτυσσόμενη εταιρεία (scaleup) που αναζητά επενδυτές; Αυτό πρέπει να κάνετε!


Το ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα αναπτύσσεται με ταχύτατους  ρυθμούς και οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) που προγραμματίζουν τον επόμενο επενδυτικό γύρο τους, επεκτείνουν την αναζήτηση τους στο εξωτερικό. Οι ιστορίες επιτυχίας όπως αυτή της Blueground  που συγκέντρωσε 20 εκατ. ευρώ σε έναν επενδυτικό γύρο, τα οποία περιλάμβαναν διεθνείς επενδύσεις, όπως αυτές της  Endeavor Catalyst και του Jabbar Internet Group, εμπνέουν μία ολόκληρη γενιά.

Όσο αφορά στο χτίσιμο του δικτύου επαφών σας και στη συγκέντρωση επενδύσεων, τίποτα δεν κερδίζει τις διεθνείς εκδηλώσεις όσον αφορά την Απόδοση των επενδύσεων  (ROI).  Παρόλα αυτά, η παρουσίαση σε μεγάλες εκδηλώσεις της βιομηχανίας απλά δεν είναι πλέον αρκετή. Τώρα με το μέσο όρο της προσοχής του καθημερινού ανθρώπου να έχει μειωθεί στα οχτώ δευτερόλεπτα, η αποδιοργάνωση του στη βαβούρα αποτελεί περισσότερο από έναν  κίνδυνο, είναι η πραγματικότητα. Πως μπορείς να κάνεις τους επενδυτές να σε θυμούνται από εκατοντάδες ομιλίες;

Επιπλέον, οι διεθνείς εκδηλώσεις  χάνουν την εστίαση των ιδιαιτεροτήτων των περιοχών και βάζουν τις Βαλκανικές  νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) να συναγωνίζονται με νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) από το Σαν Φρανσίσκο που δεν είναι δίκαιο παιχνίδι.

Ευτυχώς, υπάρχει το ScaleIT: μία πλατφόρμα και ένα  πρόγραμμα αναπτυσσόμενων εταιρειών (scalepups) που συνδέει τις Νότιο-Ανατολικές Ευρωπαϊκές  αναπτυσσόμενες εταιρείες (scaleups) με διεθνείς επενδυτές και επιχειρήσεις  κατά την διάρκεια όλου του χρόνου.

ScaleIT coffee-brake 1

Όπως λέει ο Lorenzo Franchini, ιδρυτής του ScaleIT:

"Κάθε χρόνο δεχόμαστε χιλιάδες αιτήσεις και επιλέγουμε τις 15 από τις πιο υψηλές σε επίδοση αναπτυσσόμενες εταιρείες (scaleups). Μετά από έναν ποιοτικό προγραμματισμό που επικεντρώνεται στην οργάνωση και στην προώθηση, προσκαλούμε τους φιναλίστ στο Μιλάνο τον Οκτώβριο για να μιλήσουν στη σκηνή μπροστά σε 70+ επενδυτικές ομάδες (VC funds) και 150 κορυφαίους επενδυτές, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την περιοχή και είναι έτοιμοι να επενδύσουν.

Με αυτό τον τρόπο, δημιουργούμε  μία υγιή αναλογία 10+ επενδυτών για κάθε αναπτυσσόμενη εταιρεία (scaleup) και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.

Οι εταιρείες που ανέβηκαν στη σκηνή στο ScaleIT συγκέντρωσαν περισσότερα από $230 εκατομμύρια  τα τελευταία 3 χρόνια και οι ιστορίες επιτυχίας συμπεριλαμβάνουν την BeMyEye, την MotorK, την Musement, το Cuebiq, το Buzzoole, το Supermercato24, το Shopfully και  ακόμα περισσότερες".

Σύμφωνα με τον Lorenzo Franchini, η εκδήλωση του 2018 είχε 32 διεθνείς επενδυτικές εταιρείες που πήραν μέρος και περισσότερες από 100 κατ’ ιδίαν οργανωμένες συναντήσεις ανάμεσα στις αναπτυσσόμενες εταιρείες (scaleups) και στους διεθνείς επενδυτές, μία μέση αύξηση των εσόδων κατά 177% και μία αύξηση κατά 48% των διεθνών πωλήσεων των επιλεγμένων αναπτυσσόμενων εταιρειών (scaleups)’.

Δείτε video από την εκδήλωση του 2018

Τώρα το ScaleIT ανοίγει ξανά τις πόρτες του για τις υψηλότερες σε επίδοση ψηφιακές και τεχνολογικές αναπτυσσόμενες εταιρείες  (scaleups) για την χρηματοδότηση επενδυτικών γύρων που κυμαίνονται από €3 έως  €30 εκατομμύρια!

Ελέγξτε τα Κριτήρια επιλεξιμότητας για την 5η εκδήλωση του ScaleIT και εγγραφείτε στο scaleit.biz/apply μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019 για να είστε μία από τις 15 αναπτυσσόμενες εταιρείες (scaleups) που θα μιλήσουν στη σκηνή μπροστά σε  επενδυτικές φίρμες όπως οι  Accel, Amadeus Capital, Ardian, Cisco Investments, DN Capital, Draper Esprit, EarlyBird VC, Eight Roads, Highland Europe, Holtzbrinck Ventures, Idinvest, Index Ventures, Iris Capital, Partech Ventures and corporates such as Euronext,, AWS, Salesforce, Silverpeak, Orrick, Badenoch και Clark, Poste Italiane, Ludovici και Partners και SisalPay.

Το Euronext, το κορυφαίο πανευρωπαϊκό χρηματιστήριο στην Ευρωζώνη, έχει επιβεβαιώσει ξανά το ρόλο του  ως βασικός συνεργάτης του ScaleIT  για το 2019. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις