Άμυνα & Διπλωματία

Εγκρίθηκε από την Βουλή η επιστημονική συμφωνία Ελλάδας-Μαυροβουνίου


Κυρώθηκε με ευρεία συναίνεση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Μαυροβουνίου για επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία.

Υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης τάχθηκαν, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜεΡΑ25, ενώ ΚΚΕ και Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν για την ολομέλεια.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την κύρωση της συμφωνίας με το Μαυροβούνιο τονίζοντας ότι στόχος της είναι να ανακτήσει ξανά η Ελλάδα πρωταγωνιστικό ρόλο κυρίως στα Βαλκάνια.

Όπως επεσήμανε ο κ. Δήμας, το υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί σημαντικές διακρατικές συνεργασίες που συνδέουν την έρευνα και την καινοτομία με την αγορά εργασίας και στο πλαίσιο αυτό τον επόμενο μήνα θα υπογραφεί συμφωνία με τις ΗΠΑ.

"Στόχος μας είναι να δούμε πώς θα κτίσουμε σιγά-σιγά στο κομμάτι της έρευνας και της τεχνολογίας περισσότερες συμμαχίες, αλλά και να επαναπατρίσουμε Έλληνες επιστήμονες", υπογράμμισε ο κ. Δήμας.

Η εισηγήτρια της ΝΔ Έλενα Ράπτη, τόνισε ότι "η κυβέρνηση ενισχύει διαρκώς την εξωστρέφεια της χώρας με στόχο τις επενδύσεις και την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας" και πρόσθεσε ότι, στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συμφωνία με το Μαυροβούνιο.
 

Διαβάστε επίσης