Ενέργεια

Στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το 100% του ομίλου ΗΡΩΝ - "Ok" από την Επιτροπή Ανταγωνισμού


Κρίνοντας ότι δεν καταστρατηγούνται οι κανόνες ανταγωνισμού και ότι δεν θα επηρεασθεί δυσμενώς η αγορά ενέργειας, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε το πράσινο φως για να αποκτήσει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το σύνολο των μετοχών των ηλεκτροπαραγωγικών εταιρειών "Ηρων Ενεργειακή" και "Ηρων ΙΙ Βοιωτίας".

Επισημαίνεται ότι η εισηγμένη εταιρεία κατείχε ήδη το 50% της "Ηρων Ενεργειακή"  και 25% της "Ηρων ΙΙ Βοιωτίας". 

Στην πρώτη εξαγοράζει το υπόλοιπο 50% από τις Qatar Petroleum και ENGIE. Στη δεύτερη, όπου μέχρι τώρα ήταν μέτοχος μειοψηφίας (25%), εξαγοράζει τα μερίδια των εταίρων της (50% από την ENGIE και 25% από την Qatar Petroleum). Ετσι γίνεται μοναδική μέτοχος, κατέχοντας το 100% των δύο ηλεκτροπαραγωγικών εταιρειών

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφέρεται ότι η ολομέλεια της συνεδρίασε χθες και ομόφωνα ενέκρινε την από 6 Αυγούστου 2021 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, επί των εταιριών ΗΡΩΝ Ι και ΗΡΩΝ ΙΙ.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «με την ως άνω απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, η οποία αφορά την αγορά παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο χονδρικής, συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών, την αγορά κατασκευής μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, την αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο λιανικής, την αγορά προμήθειας φυσικού αερίου σε επίπεδο χονδρικής, και την αγορά προμήθειας φυσικού αερίου σε επίπεδο λιανικής, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του N. 3959/2011, όπως ισχύει, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά».
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα