Τουρισμός

Εγκώμιο Guardian στη γαστρονομία και το τοπίο της Μήλου


Το εγκώμιο της Μήλου "πλέκει" ο βρετανικός Guardian με ένα εκτενές άρθρο, στο οποίο εξυμνεί τη γαστρονομία της, αλλά και το απαράμιλλο σκηνικό του φυσικού τοπίου του νησιού.

Η αρθρογράφος, Αμάντα Δερδάνις που επισκέφτηκε το νησί, γράφει για τις γεύσεις που συνάντησε σε όλα τα εστιατόρια που επισκέφτηκε και που, όπως αναφέρει, «μαγειρεύουν χρησιμοποιώντας φρέσκες πρώτες ύλες, ενώ οι τιμές είναι λογικές».

Στο κείμενο (https://www.theguardian.com/travel/2019/mar/28/marvellous-milos-the-greek-island-full-of-fresh-flavours) γίνεται ειδική αναφορά και στους γεωλογικούς σχηματισμούς του κυκλαδίτικου νησιού, το οποίο απαριθμεί πάνω από εβδομήντα παραλίες.

Η αρθρογράφος περιγράφει την ομορφιά του Σαρακήνικου, για το οποίο μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι «η εικόνα του μοιάζει σαν να έχει τεθεί σε επεξεργασία μέσω του photoshop».

Διαβάστε επίσης