ΕΥΖην

Εγκατάσταση και μόδα από τον οίκο COS στο Palazzo Menz


Ο οίκος μόδας COS είναι γνωστός για τη συνεργασία του με καλλιτέχνες με στόχο τη δημιουργία εγκαταστάσεων και κολεξιόν μόδας.

Αυτή τη φορά πρόσθεσε στη σάλα χορού του Palazzo Menz στο Bolzano της Ιταλίας μια σειρά από βάθρα με καθρέφτες και πάγκους έκθεσης καλυμμένους με διαφανές πλέγμα, για να συνομιλήσει με τις νωπογραφίες του ιστορικού palazzo.

Η site-specific εγκατάσταση δημιουργήθηκε για να αναδειχθεί η τελευταία κολεξιόν του οίκου στη σάλα χορού του palazzo, το οποίο κτίστηκε το 1670, πλησίον των συνόρων με την Αυστρία.

Διακοσμημένος με δύο σε ύφος ροκοκό νωπογραφίες του Αυστριακού ζωγράφου Johann Josef Karl Henrici - «Ο Θρίαμβος του Έρωτα» και «Γιορτή Μασκαρεμένων» -, ο χώρος χρησιμοποιείται από τον οίκο ως αίθουσα έκθεσης από τότε που απέκτησε το Palazzo Menz το 2019.

«Πηγή έμπνευσης της εγκατάστασης είναι το σκηνικό της πόλης που κόβει την ανάσα - από τις κορφές των Δολομιτών που χάνονται μέσα σε μια θάλασσα από σύννεφα μέχρι την όμορφη πλατεία στην καρδιά του Bolzano -, χρησιμοποιώντας υλικά για να εμπλουτίσει και να κατοπτρίσει τα έργα τέχνης» είπαν από τον COS.

«Καθώς οι επισκέπτες κινούνται μέσα στην εγκατάσταση, οδηγούνται σε ένα ταξίδι στην ιστορία του Palazzo Menz, με τη δομή να είναι πλήρως καλυμμένη με καθρέφτες για να αντανακλά θραύσματα από τις γύρω νωπογραφίες, και το ανοικτό πάνω μέρος της εγκατάστασης να επιτρέπει να αναδύεται ψηλά η νωπογραφία του ταβανιού» πρόσθεσαν.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης