Media

Εφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος δημοσιογράφος Βασίλης Κουλούρης


Συγκίνηση στον δημοσιογραφικό κόσμο προκαλεί η είδηση του θανάτου του Βασίλη Κουλούρη, ενός σπουδαίου οικονομικού συντάκτη, από τους καλύτερους της γενιάς του.

Ο Βασίλης έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών, έχοντας δώσει μάχη με την επάρατη νόσο.

Γεννήθηκε στην Λευκίμμη της Κέρκυρας, όπου είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια για να επιδοθεί στα αγαπημένα του χόμπυ, την αμπελουργία και το ψάρεμα.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα  από την "Αυγή". Διακρίθηκε στη συνέχεια στο χρηματιστηριακό και επιχειρηματικό ρεπορτάζως συντάκτης του "Επενδυτή", όπου έγινε αργότερα διευθυντής σύνταξης. Διετέλεσε επίσης διευθυντής ειδήσεων στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Εχαιρε μεγάλης εκτίμησης στον δημοσιογραφικό κόσμο και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όσους δούλεψαν μαζί του. Πλήθος συναδέλφων του έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρονται τα εξής: 

«Ο Βασίλης Κουλούρης γεννήθηκε στη Λευκίμμη της Κέρκυρας το 1955 και μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών, μετοίκησε στην Αθήνα, προκειμένου να σπουδάσει στην ΑΣΟΕΕ. Πρωτοετής φοιτητής τον Νοέμβριο του 1973, συμμετείχε ενεργά στα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Τη δημοσιογραφική του πορεία ξεκίνησε ως αρθρογράφος στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ», λίγο πριν τα τέλη της δεκαετίας του ’70. Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, εντάχθηκε στο δυναμικό της «ΕΡΑ 4», όπου ανέλαβε διευθυντής ειδήσεων και συνέδραμε στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ζωντανού ραδιοφώνου με 24ωρο πρόγραμμα. Αργότερα μετακινήθηκε στην «ΕΡΑ 1», έχοντας και πάλι διευθυντική θέση. Από τη συγκεκριμένη συχνότητα βγήκε, το 1990, η καθημερινή εκπομπή «Ο Ήχος του Χρήματος», μια πρωτοποριακή εκπομπή, καθώς είχε ζωντανές συνδέσεις με το Χρηματιστήριο της Αθήνας ενώ επιχειρηματίες, τραπεζίτες και στελέχη της αγοράς, έδιναν με συνεντεύξεις τους τον παλμό των γεγονότων.

Πρωτοστάτησε, επίσης, στην έκδοση ενός πρωτοποριακού, για την εποχή, newsletter με τον τίτλο «Μικρομέτοχος», το οποίο μετεξελίχθηκε σε περιοδική έκδοση, με αποκαλυπτικές πληροφορίες για την χρηματιστηριακή αγορά και τις οικονομικές εξελίξεις. Εργάστηκε, επίσης, για τον «ΕΠΕΝΔΥΤΗ», από το πρώτο φύλλο της έκδοσης, όπου καυτηρίαζε με μοναδικό τρόπο την καθημερινότητα σε στήλες γνώμης, με πλέον χαρακτηριστική τη στήλη, που έφερε ως υπογραφή το όνομα του Αριστοφανικού ήρωα «Στρεψιάδης». Εργάστηκε, επίσης, στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» και «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», όπου και διατέλεσε διευθυντής σύνταξης του οικονομικού ενθέτου και έκλεισε τον εργασιακό του βίο, επίσης ως διευθυντής σύνταξης, στον «ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ», υπεύθυνος για το οικονομικό ένθετο της εφημερίδας.

Ο Βασίλης Κουλούρης ήταν άνθρωπος αξιοπρεπής, χαμηλών τόνων, σεμνός και ιδιαίτερα αγαπητός στους φίλους και συνάδελφους του. Στην επαγγελματική του ζωή διακρίθηκε για την επάρκειά του, την συναδελφική αλληλεγγύη αλλά και την αντικειμενικότητα με την οποία κάλυπτε το οικονομικό και χρηματιστηριακό ρεπορτάζ. Ο τρόπος που παρουσίαζε τα γεγονότα και κυρίως η χαρακτηριστική γραφή του, τον έκαναν να ξεχωρίσει στον επαγγελματικό στίβο και να τύχει καθολικής αποδοχής, όχι μόνο μεταξύ των συναδέλφων του, αλλά και μεταξύ των παραγόντων της αγοράς.

Ολιγαρκής από την φύση του, ό,τι περισσότερο αποζητούσε ήταν το ψάρεμα με την βάρκα του και το αμπέλι του με το καλό κρασί, που ίδιος εμφιάλωνε και το μοιραζόταν με τους φίλους του. Ταυτόχρονα, όμως, ποτέ δεν έχανε το ενδιαφέρον του για όλο το πλέγμα των πολιτικοκοινωνικών εξελίξεων.

Ο Βασίλης τιμούσε την έννοια της φιλίας όσο λίγοι, καθώς ήταν δοτικός και αυθεντικός, με πλούσιο εσωτερικό κόσμο και ακλόνητες αξίες, γεγονός που εκτίμησαν απεριόριστα όσοι συνεργάστηκαν μαζί του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται θερμά τη σύζυγό του Κατερίνα και τον μοναχογιό του Κωνσταντίνο και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο, που τίμησε το λειτούργημά μας».

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις