Επιχειρήσεις

Εφυγαν οι Γιαπωνέζοι από την CPI, άλλαξε η μετοχική σύνθεση


To ιαπωνικό γκρουπ OKI αποχωρεί από την εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής CPI, προκαλώντας αλλαγές στη μετοχική της σύνθεση. Τη θέση του γιαπωνέζικου ομίλου ως τρίτος βασικός μέτοχος της εταιρείας παίρνει ο γενικός διευθυντής της Αριστείδης Παπαθάνος.

Οπως γνωστοποίησε η εταιρεία, το πακέτο 855.000 μετοχών (8,72%) που κατείχε η ΟΚΙ, μεταβιβάστηκε ήδη μέσω χρηματιστηρίου στον κ. Παπαθάνο, με τίμημα 0,22 ευρώ ανά μετοχή (συνολικό 188.100 ευρώ).

Η τιμή μεταβίβασης του πακέτου είναι τουλάχιστον 65% χαμηλότερη(!) από την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής, η οποία κινείται τις τελευταίες μέρες ανοδικά και σήμερα βρίσκεται στα 0,62 ευρώ (+2,5%).

Πριν από αυτή τη συναλλαγή ο αγοραστής κατείχε 37.750 μετοχές CPI. Με την εξαγορά του πακέτου της ΟΚΙ συγκεντρώνει συνολικά 892.750 μετοχές και το ποσοστό συμμετοχής του διαμορφώνεται σε 9,01%.

Οι άλλοι δύο βασικοί μέτοχοι της εταιρείας είναι  Χρήστος Παπαθάνος με 35,78% και Κ. Πικούνης με 33,90%

Επισημαίνεται ότι η αποχώρηση  του γκρουπ ΟΚΙ από την ελληνική εταιρεία εντάσσεται στο σχέδιο αναδιάρθωσης των συμμετοχών του σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις πληροφορικής