Αθλητικά

Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. σε συνδέσμους οπαδών


Εφόδους σε τρεις συνδέσμους οπαδών της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης 7/3 η Ασφάλεια Αττικής.

Συγκεκριμένα, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποίησε έρευνα στα γραφεία του συνδέσμου του ΠΑΟ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, της ΑΕΚ στον Άγιο Δημήτριο και του Ολυμπιακού στην Καλλιθέα.

Οι έρευνες γίνονται μετά τα τελευταία σοβαρά επεισόδια στο Παπαστράτειο αλλά και την επίθεση με μαχαίρι σε 22χρονη οπαδό στο Ίλιον, τα οποία έχουν προκαλέσει ανησυχία για περαιτέρω έξαρσης της οπαδικής βίας (δείτε αναλυτικά παρακάτω).

Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι έρευνες θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν προκειμένου να δοθεί τέλος στα προβλήματα που έχουν προκύψει από τη "βεντέτα" που φαίνεται πως είναι σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι απόψε έχει προγραμματιστεί συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Αριστείδη Ανδρικόπουλο για να συζητήσουν το θέμα.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις όσον αφορά τα δύο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στις 17 Μαρτίου. Από την ΕΛ.ΑΣ έχει αποσταλεί αίτημα προκειμένου να μετατεθεί χρονικά ο ένας εκ των δύο προαναφερόμενων αγώνων, για την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Εφόσον δεν καταστεί δυνατό τις επόμενες ημέρες να ληφθεί απόφαση από τις λίγκες (Super League και ΕΣΑΚΕ) και εφόσον υπάρξει σχετική εισήγηση της ΔΕΑΒ, η οποία θα συνεδριάσει την Τρίτη 12 Μαρτίου, τότε ο Γιώργος Βασιλειάδης θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Γ. Βασιλειάδης: Μηδενική ανοχή, δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να επιβάλλουν τη δική τους ατζέντα

«Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτούς που θέλουν να επιβάλλουν την δική τους ατζέντα να το πράξουν» δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτηςο υφυπουργός Αθλητισμού στην ΕΡΤ1. «Θα κάνουμε κάθε τι που είναι δυνατόν ώστε να τους δείξουμε ότι δεν μπορούν αυτοί να επιβάλλουν τους κανόνες τους. Πέρα από την επικοινωνία μου με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και την ενημέρωση που λαμβάνω έχω στείλει κάθε υλικό που υπήρχε και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η Πολιτεία δεν πρόκειται να δείξει καμία ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα».