Πολιτική

Έφαγε «πόρτα» ο Μπογδάνος από ΝΔ


"Κόκκινη κάρτα" δείχνει η ΝΔ στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο και τον αφήνει εκτός ψηφοδελτίων της στις επόμενες εκλογές - προφανώς λόγω των δηλώσεων του ότι αν η ΝΔ κερδίσει τις εκέφερλογές, η ΕΡΤ θα κλείσει, ακόμη κι αν χρειααθεί να μπουν τα τανκς.

Οι δηλώσεις αυτές, που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, όπως και το γεγονός ότι ο κ. Μπογδάνος έσπευσε μόνος του να ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος, οδήγησαν τον Κ. Μητσοτάκη στην απόφαση να τον "κόψει"

Μετά το επίμαχο tweet για την ΕΡΤ, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη μιλώντας στους δημοσιογράφους σημείωσε: «Δεν θα είναι υποψήφιος. Τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές από τη ΝΔ».

Πηγές της ΝΔ υπενθύμιζαν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο την ενόχλησή του για περιπτώσεις στελεχών που αυτοανακηρύσσονται υποψήφιοι βουλευτές, στέλνοντας, μάλιστα, σαφές μήνυμα ότι δεν θ’ ανεχθεί περιπτώσεις υποψηφίων για τις οποίες δεν υπάρχει η «βούλα» του κόμματος.

Σε αντίθεση πάντως με ότι ισχυρίζονται οι εν λόγω πηγές, ο Κ. Μπογδάνος είχε ακούσει ιδιαίτερα θετικά σχόλια από στελέχη του κόμματος, για την πολεμική που είχε αναπτύξει κατά της κυβέρνησης, κατά την παρουσία του στην πρόσφατη ομιλία του αντιπροέδρου της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδη.