Οικονομία

EEKT: Βασικός παράγοντας για την ανάπτυξη της οικονομίας η ψηφιοποίηση


Στη μετάβασης προς μια πλήρως ψηφιακή εποχή, με την καθολική ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στη δημόσια διοίκηση και τις επιχειρήσεις καθώς και τη διευκόλυνση επενδύσεων σε δίκτυα νέας γενιάς, στάθηκε ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ),  Γιώργος Στεφανόπουλος, στην τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Economist.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως η αξιοποίηση των τεχνολογικών υποδομών κατά προτεραιότητα από τη δημόσια διοίκηση και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αυτή τη στιγμή έχουν χαμηλό δείκτη ψηφιοποίησης, καθώς και από άλλους τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία, ο τουρισμός, η διαχείριση ενεργειακών πόρων κα, μπορούν να επαναπροσδιορίσουν την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και την αναπτυξιακή πορεία Κράτους και επιχειρήσεων.

Παράλληλα, ο κ. Στεφανόπουλος ανέφερε ότι η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και δικτύων νέας γενιάς υψηλών ταχυτήτων αποτελούν μονόδρομο. Απαιτούν ωστόσο το κατάλληλο ρυθμιστικό περιβάλλον που θα επιτρέπει στους παρόχους να προχωρήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια.

«Η κοινωνία μπορεί να κάνει άλματα με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Για πρώτη φορά στην ιστορία φτιάχνουμε στον πλανήτη δίκτυα που μπορούν να στηρίξουν την ψηφιακή εμπειρία όλων των πολιτών. Οι κινητές επικοινωνίες βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Μέσω έξυπνων συστημάτων και εφαρμογών κινητής, μέσω των δικτύων νέας γενιάς υψηλών ταχυτήτων, το κινητό τηλέφωνο γίνεται εργαλείο μίας καθολικής αλληλεπίδρασης με τον νέο ψηφιακό κόσμο. Αυτό κάνει  τις κοινωνίες μας καλύτερες και τη ζωή των πολιτών ευκολότερη και ποιοτικότερη ενώ αποτελεί κίνητρο να προσελκύσει η χώρα νέες επενδύσεις και νέα μυαλά», κατέληξε ο γενικός διευθυντής της ΕΕΚΤ.