Διεθνή

ΕΕ: Επικοινωνία Μπορέλ με Κούρτι και Βούτσιτς μετά την επίθεση κατά της αστυνομίας του Κοσόβου


Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ είχε επικοινωνία με τον Κοσοβάρο Πρωθυπουργό 'Αλμπιν Κούρτι «μετά τη σημερινή αποτρόπαια και άνανδρη τρομοκρατική επίθεση εναντίον αξιωματικών της αστυνομίας του Κοσόβου», αναφέρει ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης.

Ο κ. Μπορέλ καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο τη σημερινή επιθετικότητα. Επίσης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια, τους συναδέλφους και τους οικείους του αστυνομικού που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες αστυνομικούς.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος είχε επικοινωνία και με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Επανέλαβε την έκκλησή του προς τους δράστες να παραδοθούν αμέσως και να απελευθερωθούν οι προσκυνητές σε μοναστήρι στο Μπάνισκο, ώστε να φύγουν με ασφάλεια. Έκανε έκκληση για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της σταθερότητας.

Επισημαίνεται ότι η EULEX (σ.σ αποστολή της ΕΕ για την επιβολή του κράτους δικαίου στο Κόσοβο) παρακολουθεί την κατάσταση επί τόπου και είναι έτοιμη να υποστηρίξει τους θεσμούς του Κοσόβου στη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας όλων των κοινοτήτων της, σύμφωνα με την εντολή της και σε στενό συντονισμό με την KFOR του ΝΑΤΟ (σ.σ. ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο). Ο ειδικός απεσταλμένος της ΕΕ για το Κόσοβο βρίσκεται σε στενή επαφή με τις αρχές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα