Οικονομία

Edison: Στα 24 ευρώ η τιμή - στόχος για τη Mytilineos


Ως τιμή – στόχο για τη μετοχή της Mytilineos θέτει τα 24 ευρώ, η Edison, μέσω σε έκθεσης που δημοσιοποίησε, ενώ η τρέχουσα τιμή της μετοχής ανέρχεται στα 15,22 ευρώ, με σύσταση «buy». 

Όπως αναφέρει η Edison, η Mytilineos έχει διασφαλίσει ισχυρές ταμειακές ροές (cash flows) για τα επόμενα έτη, γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η ενεργειακή της μετάβαση, η οποία από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί θα έχει τεράστια συμβολή στην αύξηση των μεγεθών της Mytilineos. 

Επίσης σημειώνεται στην έκθεση ότι η δυνατότητα ανόδου για τη μετοχή (upside) φθάνει στο 55%, θεωρώντας πως η εταιρία  θα εμφανίσει ισχυρή αύξηση κερδών στο τελευταίο τρίμηνο του 2021, αυτά θα διπλασιαστούν το 2022 σε σύγκριση με το 2020, ενώ με άξονα την «πράσινη ανάπτυξη» η ελληνική εταιρεία έχει όλα τα εχέγγυα να επιτύχει ακόμη καλύτερη πορεία στα οικονομικά της μεγέθη. 

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η Mytilineos, λόγω της ισχυρής οικονομικής της θέσης, στοχεύει στη μεγαλύτερη μείωση εκπομπών ρύπων από οποιονδήποτε άλλο παραγωγό αλουμινίου παγκοσμίως, καθώς αυτή η μείωση αναμένεται να επιτευχθεί τόσο μέσω της αύξησης του ανακυκλωμένου αλουμινίου αλλά κυρίως από τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, προερχόμενη από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, για την παραγωγή του αλουμινίου.

Εν συνεχεία, αναφέρεται ότι ολόκληρη η παραγωγή αλουμινίου της Mytilineos, από το 2025, θα πληροί τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στη λίστα των επιλεγμένων εκείνων εταιρειών οι οποίες, για την S&P Global Platts (Standard and Poor’s), θεωρούνται ως εταιρείες «χαμηλών εκπομπών άνθρακα» και άρα θα μπορέσουν να καρπωθούν αρκετά υψηλότερες τιμές αλουμινίου. 

Η EDISON τονίζει ότι η χρηματοδοτική επάρκεια της Mytilineos, λόγω των ενισχυμένων λειτουργικών ταμειακών ροών των τελευταίων ετών σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες γραμμές δανεισμού, δίνουν τη δυνατότητα και την ευελιξία στην εταιρεία να μπορεί να ελέγχει το ρυθμό υλοποίησης των επενδυτικών της σχεδίων, με την προτεραιότητα αυτή την περίοδο να βρίσκεται στο κομμάτι των ταχέως αναπτυσσόμενων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ενισχυτικά σε αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει το γεγονός ότι η εταιρεία διατηρεί το πλεονέκτημα ανά πάσα στιγμή, να αξιοποιήσει τα έργα ΑΠΕ στο χαρτοφυλάκιο του Τομέα RSD και τα κεφάλαια από αυτές τις πωλήσεις να επανεπενδυθούν στο portfolio ΑΠΕ της εταιρείας.

Κλείνοντας, ο χρηματιστηριακός σημειώνει πως η «πράσινη μετάβαση» της Mytilineos είναι πλήρως χρηματοδοτημένη και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας της εταιρείας στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις