Επιχειρήσεις

Ebury: 1ος μη τραπεζικός οργανισμός στο Faster Payments Scheme


σε συνεργασία με την Fast3

Η Ebury, από τις ταχύτερα ανερχόμενες Ευρωπαϊκές fintech εταιρίες στον κλάδο των διεθνών συναλλαγών, ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Form 3 και την ένταξή της στο Faster Payment Scheme.

Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση «industry first», στο πλαίσιο ενός καινοτόμου μοντέλου που χρηματοδοτείται από τραπεζικούς οργανισμούς. Η Ebury είναι ο πρώτος μη τραπεζικός οργανισμός που εντάσσεται στο Faster Payments Scheme. Μέσω αυτού, η Ebury συνδέεται με την εθνική (βρετανική) υποδομή πληρωμών. Έτσι, οι πελάτες της έχουν τη δυνατότητα για πληρωμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και σε μεταφορές χρημάτων σε λογαριασμούς εντός του Ηνωμένου Βασιλείου σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Η Form3 είναι πάροχος τεχνολογίας cloud για πληρωμές, υπηρεσία για Τράπεζες και εποπτευόμενες fintech. Παρέχοντας μοναδικούς κωδικούς στους πελάτες της Ebury, εξασφαλίζει ότι όλες οι συναλλαγές μέσω του Faster Payments Scheme γίνονται με διαφάνεια, ταχύτητα, απλοποίηση και βελτίωση των υπηρεσιών, τόσο σε εισερχόμενες όσο και σε εξερχόμενες πληρωμές. Αυτή η δυνατότητα παρέχεται από έναν τραπεζικό οργανισμό που χρηματοδοτείται από την Barclays.
Ο Juan Lobato, CEO και συνιδρυτής της Ebury δήλωσε: «...Υπάρχει η τάση από τις ρυθμιστικές αρχές να επιτρέψουν σε μη τραπεζικούς οργανισμούς να αποκτήσουν πρόσβαση σε δυνατότητες που έως τώρα είχαν μόνον οι τραπεζικοί. Η Ebury ενσωματώνει σε βάθος το Faster Payment Scheme, κι αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να καινοτομούμε σε υπηρεσίες και προϊόντα με πολύ άμεσο τρόπο. Είμαι πολύ υπερήφανος που η Ebury είναι μια από τις λίγες χρηματοπιστωτικές εταιρίες στο Ηνωμένο Βασίλειο που παρέχουν στους πελάτες τους υπηρεσίες σε πραγματικό χρόνο, 24/7».