Τράπεζες

EBRD: Παράταση του χρονικού ορίζοντα των επενδύσεων στην Ελλάδα ως το 2025


Το "πράσινο φως" για την παράταση των επενδύσεων στην Ελλάδα ως το 2025, ενέκριναν οι μέτοχοι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω παράταση θα επιτρέψει στο θεσμό να συνεχίσει να στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα στη χώρα, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα και στηρίζοντας την ενοποίηση της οικονομίας.

Ο πρόεδρος της EBRD, Suma Chakrabarti ανέφερε: «Με τις επενδύσεις και τη μέχρι στιγμής στήριξη στην Ελλάδα, η EBRD επέδειξε την ικανότητά της να αντιδρά άμεσα στις οικονομικές απαιτήσεις μιας χώρας. Η παράταση του mandate υποδηλώνει τη συνεχή μας δέσμευση. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα για να στηρίξουμε την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

Μέχρι σήμερα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη έχει επενδύσει στην Ελλάδα 2 δισ. ευρώ σε 42 project ενώ σε διαδικασία αξιολόγησης βρίσκονται 30 projects συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επενδύσεις της EBRD αφορούν συνεργασίες με τις Ελληνικές τράπεζες, χρηματοδοτήσεις και εταιρικά ομόλογα για επιχειρήσεις, επενδύσεις στον κλάδο της ενέργειας και προγράμματα ενίσχυσης του εξαγωγικού προσανατολισμού και της εισαγωγής εναλλακτικών διαδικασιών άντλησης κεφαλαίων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συγχρηματοδοτούνται από το υπουργείο Ανάπτυξης.