Τράπεζες

EBRD: Δάνειο στην Invel για την εξαγορά ποσοστού της Πανγαία


Στην ανάπτυξη του real estate στην Ελλάδα, συμβάλει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, χορηγώντας, με τη μορφή δανείου, 55 εκατ. ευρώ στην αγορά πακέτου μετοχών της «Πανγαία» από την Invel.

Συγκεκριμένα, η EBRD παρέχει δάνειο 55 εκατ. ευρώ, το οποίο θα συγχρηματοδοτήσει την εξαγορά του 32,7% των μετοχών της Πανγαία από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Με την εξαγορά αυτή, η συνολική επένδυση της Invel στην Πανγαία αναμένεται ότι θα υπερβεί το 1 δισ. ευρώ. 

Η Πανγαία, με τις αγορές εμπορικών ακινήτων και ξενοδοχείων στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, παρέχει ρευστότητα στον κατασκευαστικό τομέα και τις εταιρείες αξιοποίησης ακινήτων στην περιοχή.

Όπως αναφέρει η Τράπεζα, η Πανγαία είναι η κορυφαία εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα στην Ελλάδα.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της περιλαμβάνει περισσότερα από 340 εμπορικά ακίνητα, κυρίως γραφεία και καταστήματα λιανικών πωλήσεων σε αστικά κέντρα της Ελλάδας, ενώ έχει θέσεις και σε άλλες βασικές αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Έως σήμερα, όπως υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση, η EBRD έχει πραγματοποιήσει συνολικά επενδύσεις άνω των 3 δισ. ευρώ στον τομέα ακινήτων και τον τουριστικό τομέα. Η τράπεζα άρχισε να επενδύσει στην Ελλάδα σε προσωρινή βάση το 2015 για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, έχοντας επενδύσει πάνω από 2,4 δισ. ευρώ έως τώρα.

Διαβάστε επίσης