Τουρισμός

EasyJet: Η Βρετανία να βάλει περισσότερες χώρες στον πράσινο ταξιδιωτικό της κατάλογο


Είναι απίθανο η φετινή να είναι άλλη μια χαμένη καλοκαιρινή σεζόν, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της EasyJet Γιόχαν Λούντγκρεν, σημειώνοντας ότι δεν αναμένει πως το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην Ινδία θα καταστρέψει το φετινό καλοκαίρι.

"Δεν πιστεύω ότι οι προοπτικές (...) είναι ότι λόγω της ινδικής παραλλαγής θα καταστραφεί το καλοκαίρι", δήλωσε ο Γιόχαν Λούντγκρεν σε διαδικτυακή εκδήλωση της βιομηχανίας.

Οι πιο πρόσφατες ενδείξεις είναι ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά κατά του ινδικού παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού, επισήμανε και προειδοποίησε για τον αντίκτυπο στις αεροπορικές εταιρείες, αν η Βρετανία συνεχίσει να περιορίζει τα ταξίδια.

"Δεν πιστεύω ότι οι αεροπορικές εταιρείες στη Βρετανία ως βιομηχανία θα μπορέσουν να αντέξουν άλλο ένα χαμένο καλοκαίρι χωρίς σοβαρές συνέπειες", είπε.

"Η κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη και προετοιμασμένη να εντείνει τις προσπάθειες για να προστατεύσει αυτή την βιομηχανία και πρέπει να το κάνει επειδή οι δικοί της περιορισμοί είναι που έχουν καταστήσει αδύνατο να λειτουργήσουν οι παράγοντες αυτής της βιομηχανίας", υπογράμμισε.

Είναι απίθανο η φετινή να είναι άλλη μια χαμένη καλοκαιρινή σεζόν, τόνισε και κάλεσε τη Βρετανία να βάλει περισσότερες χώρες στον πράσινο ταξιδιωτικό της κατάλογο στην επόμενη αναθεώρησή του στις 7 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις