Επιχειρήσεις

H γερμανική Delivery Hero (efood) εξαγοράζει Kiosky's και θυγατρικές του ομίλου Μούχαλη


H γερμανική πολυεθνική Delivery Hero, που έχει υπό τον έλεγχό της την e-food, επιδιώκει περαιτέρω επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ήρθε σε συμφωνία (από τις 2 Σεπτεμβρίου) με τον όμιλο Μούχαλη για την εξαγορά της εταιρείας ΙΝΚΑΤ (kiosky’s), όπως επίσης και τις εταιρείες Alfa διανομές, delivery.gr IKE και e-table.

Mε την εξαγορά της Kiosky’s, η γερμανική πολυεθνική επιχειρεί να εισέλθει δυναμικά στην αγορά της μικρής λιανικής και να κυριαρχήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλατφόρμα eKiosky’s  καλύπτει, σε επίπεδο διανομής προϊόντων μικρής λιανικής, περισσότερο από το 90% της γεωγραφίας της Αττικής. 

Διαθέτει πάνω από 1.000 κωδικούς καταναλωτών, οι οποίοι κάνουν τα μικρο- ψώνια του, ενώ έχει ξεπεράσει σ’ ένα χρόνο τον στόχο των 300.000 παραγγελιών.

Παράλληλα, μετά την πτώση στα οικονομικά μεγέθη το 2020-ελέω της πανδημίας-, το 2021 αποτελεί χρονιά περαιτέρω ανάπτυξης για τον όμιλο Μούχαλη, που διεύρυνε το δίκτυό του και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα, η e-food, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, εξαιτίας της απόφασής του να μεταβάλει τη εργασιακή σχέση με διανομείς, μετατρέποντάς τους σε freelancer. Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, το ντόρο και  τις ζημίες που προκλήθηκαν, η εταιρεία άλλαξε ρότα και προχώρησε σε άμεση σύναψη σύμβασης αορίστου χρόνου σε 2.000 εργαζόμενους
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα