Τράπεζες

Δυστοκία στην Attica Bank- Εγείρεται θέμα ιδιωτικοποίησης


Ουδείς γνωρίζει πλέον πού μπορεί να καταλήξει η διοικητική κρίση που ξέσπασε στην Attica Bank και οδήγησε στην αποχώρηση/απομάκρυνση του προέδρου της Παν. Ρουμελιώτη, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Θ. Πανταλάκης αρνήθηκε να παραιτηθεί, αγνοώντας την υπόδειξη-απαίτηση του βασικού μετόχου (ΕΦΚΑ).

Η κυβέρνηση που μπορεί να επιβάλει λύσεις μέσω του ΕΦΚΑ, δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της  - ή μάλλον δεν έχει καταλήξει σε αποφάσεις, οι οποίες μάλιστα θα προκαλούσαν περαιτέρω κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τον Διοικητή της ΤτΕ.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο ΕΦΚΑ που είχε ζητήσει τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για εκλογή νέου ΔΣ ανακάλεσε σήμερα το αίτημα του και το υπάρχον ΔΣ που συνεδρίασε εκτάκτως δεν κατέληξε σε αποφάσεις. Η εκλογή προέδρου ανεβλήθη για την επόμενη συνεδρίαση.

Ετσι ο Θ. Πανταλάκης παραμένει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου με τη στήριξη της ΤτΕ, ο πρώην επικεφαλής του ΤΧΣ Γ. Μιχελής που είχε προταθεί ως νέος πρόεδρος εμφανίζεται απρόθυμος να εμπλακεί και η εκκρεμότητα παρατείνεται.

Κι ενώ υπάρχει δυστοκία στη λήψη αποφάσεων για τα διοικητικά, όλως περιέργως - και χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα – στο ΔΣ ετέθη σήμερα θέμα ιδιωτικοποίησης της τράπεζας ή συμμετοχής στρατηγικού επενδυτή  στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Μόνοι αρμόδιοι για να συζητήσουν και να αποφασίσουν παραχώρηση πλειοψηφικού ή στρατηγικού πακέτου είναι βέβαια οι βασικοί μέτοχοι, ο ΕΦΚΑ και το ΤΜΕΔΕ που κατέχουν συνολικά πάνω από 78%. Η τελική απόφαση θα ληφθεί βέβαια από την κυβέρνηση.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πληροφορία ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ιδιωτικοποίηση της Attica Bank. Προκαλεί λοιπόν ερωτηματικά το γεγονός ότι ετέθη τέτοιο θέμα κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της τράπεζας…

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης