Πολιτική

Δυσφορία εντός ΝΔ για τον πολυθεσίτη και ...καναλάρχη Πατούλη


Δεν κρύβουν πλέον τη δυσαρέσκειά τους παράγοντες της ΝΔ για τον …επεκτατισμό του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, ο οποίος παράλληλα με τη  διεύρυνση της λίστας αξιωμάτων του αποφάσισε να γίνει και καναλάρχης!

Αυτή η τελευταία κίνηση του υπερφιλόδοξου περιφερειάρχη, στο τηλεοπτικό πεδίο, είναι που πυροδότησε την έκφραση δυσφορίας από κύκλους της ΝΔ, οι οποίοι θεωρούν ότι υπερέβη τα όρια στην προσπάθεια προσωπικής προβολής και ενίσχυσης της θέσης του στο πολιτικό σκηνικό.

Για όσους αναρωτιούνται πως ο Γ. Πατούλης εισέρχεται και στην τηλεόραση, αναφέρουμε ότι ουσιαστικά εισηγείται την ανάληψη από την Περιφέρεια Αττικής του περιφερειακού σταθμού Attica TV, που αποτελεί επιχείρηση του Δήμου Ασπροπύργου.

Συγκεκριμένα, το περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην αυριανή (20/11) συνεδρίασή του καλείται να εγκρίνει την απόφαση σύναψης προγραμματικής σύμβασης οριζόντιας συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Ασπροπύργου και της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεόρασης Δήμου Ασπροπύργου ATTICA TV.

Όπως αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη: «Η συνεργασία περιλαμβάνει εκπόνηση και εφαρμογή προγράμματος παροχής υπηρεσιών αναφορικά με την ανάληψη και εκτέλεση τηλεοπτικών παραγωγών, προϋπολογισμού 210.040,65 ευρώ».

Επιπλέον, τις προηγούμενες μέρες ο Γ. Πατούλης κατέλαβε άλλες δύο υψηλόβαθμες θέσεις: του Ά Αντιπροέδρου της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ) και του Προέδρου του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στο οποίο επανεξελέγη.

Ενδεικτικό της δυσαρέσκειας στο εσωτερικό της ΝΔ, για την πολιτική βουλιμία του Περιφερειάρχη Αττικής, είναι ότι εξελέγη στο ΔΣ της ΕΝΠΕ, λαμβάνοντας τις λιγότερες ψήφους (20) από τους υποψηφίους της παράταξης Τζιτζικώστα. Φημολογείται δε, ότι αρχικά επεδίωξε να λάβει το χρίσμα διεκδίκησης και της προεδρίας της ΕΝΠΕ από πλευράς ΝΔ, αλλά …προσέκρουσε σε «τοίχο αρνήσεων» στο ανώτατο κομματικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να αναδιπλωθεί και να αρκεστεί στην αντιπροεδρία.

Ο Γ. Πατούλης εκτός των προαναφερθεισών θέσεων παραμένει Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του συμβουλίου του Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού (ΕΛΙΤΟΥΡ).

Απορίας άξιο είναι βεβαίως πως κατορθώνει να ανταπεξέρχεται στις βαριές υποχρεώσεις των τόσων αξιωμάτων που κατέχει και δεν έχει κανένα πρόβλημα να τα αυξάνει!

ΚΥΡ