Ελλάδα

Δράσεις για την "Ημέρα Προστασίας από το AIDS" από τον Δήμο Αθηναίων


Επιστημονικές ομιλίες, καμπάνιες ενημέρωσης και κινητοποίησης του κοινού, με παροχή και προσφορά προφυλακτικών, καθώς και παρουσίαση των μεθόδων πρόληψης από τον Αντιδήμαρχο Υγείας Μανόλη Καλαμπόκα διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων υπό την επιμέλεια της Αντιδημαρχίας Υγείας, στο πλαίσιο της «Ημέρας Προστασίας από το AIDS», στις 13 Φεβρουαρίου. 

Θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η νέα ηγεσία του Δήμου δίνει μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον σε τέτοιες δράσεις, με έμφαση στο πρακτικό τους κομμάτι.

Ιδιαίτερη σημασία για την επιτυχία των δράσεων αυτών έχει η συνεργασία με τη Διεθνή Οργάνωση «AidsHealthcareFoundation», η οποία επιτάθηκε φέτος με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και θα συνδράμει τις δράσεις αυτές τόσο με παροχή ειδικών γνώσεων όσο και τεχνογνωσίας στον τομέα της πρόληψης του AIDS.

Ας μην ξεχνάμε ότι στον τομέα της Υγείας ισχύει πάντα το ρητό : «Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία».

Στην εποχή μας, την εποχή των «χρόνιων ασθενειών», πολλά θεραπευτικά μέσα έχουν αναπτυχθεί για νόσους, οι οποίες μέχρι πρότινος θεωρούνταν ανίατες.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτή του Συνδρόμου Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας, του γνωστού σε όλους  AIDS.

Πέραν όμως των σύγχρονων μεθόδων θεραπείας, η πρόληψη της νόσου αποτελεί την καλύτερη θεραπεία! Στο πλαίσιο αυτό, η χρήση του προφυλακτικού αποτελεί την πιο προσιτή, απλή και οικονομική λύση.