Πολιτική

Δραγασάκης: Το τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας αποτελεί ένα ιστορικό ορόσημο


Για την έξοδο από το μνημόνιο μίλησε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη "δρομολόγηση μετασχηματισμών, οι οποίες θα θωρακίσουν την κοινωνία από μελλοντικές κρίσεις"

Ειδικότερα, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης,με δήλωση του στην Εφημερίδα των Συντακτών, σημείωσε πως "το τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας αποτελεί ένα ιστορικό ορόσημο".

Παράλληλα, ο κ. Δραγασάκης τόνισε: "Η νέα συγκυρία αποτελεί ένα «ξέφωτο», μια ευκαιρία για τη χώρα και όχι μόνο για την κυβέρνηση, με θετικά και δυνατότητες, αλλά και μεγάλες προκλήσεις. Μια ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε για να επουλώσουμε τις πληγές της κρίσης και τα τραύματα από τη μακροχρόνια λιτότητα, να τελειώσουμε με τις παθογένειες του παρελθόντος και να δρομολογήσουμε τους μεγάλους μετασχηματισμούς που θα θωρακίσουν την κοινωνία από μελλοντικές κρίσεις.

"Η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια σ’ ένα διεθνές περιβάλλον εντεινόμενης αβεβαιότητας. Η πρόκληση δεν αφορά μόνο εμάς αλλά ολόκληρη την Ευρώπη", υπογράμμισε. 

"Το τέλος των μνημονίων αποτελεί λοιπόν και μια νέα αφετηρία για μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία για μια προοδευτική συστράτευση για να κλείσουμε το δρόμο στην Ακροδεξιά και τη συντηρητική παλινόρθωση, για τις αναγκαίες μεγάλες αλλαγές σε Ελλάδα και Ευρώπη", κατέληξε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης..