Πολιτική

Δραγασάκης: Οι πολιτικές της κυβέρνησης συνιστούν επιστροφή στο 2ο μνημόνιο


«Οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα εργασιακά συνιστούν επιστροφή στις πολιτικές του 2ου μνημονίου. Στη συνταγή "μειώνω το κόστος εργασίας για να αυξήσω την ανταγωνιστικότητα" που φτώχυνε την κοινωνία & απέτυχε παταγωδώς στην οικονομία», ανέφερε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

Μιλώντας στον Ηχώ FM 99,8 και ΛΑΤΩ FM 103.3 της Κρήτης ο Γ. Δραγασάκης επισήμανε: «ο κ. Μητσοτάκης μιλά εσχάτως για τα "10 χρόνια κρίσης που αφήνουμε πίσω μας". Γιατί δεν μας λέει άραγε ποιος μας έβαλε στην κρίση, δηλαδή ο παλιός δικομματισμός που χρεοκόπησε τη χώρα & στον οποίο ανήκει το κόμμα του, & ποιος μας έβγαλε από τα μνημόνια, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Η Ελλάδα, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που εφάρμοσε μια προοδευτική εξωτερική πολιτική, μέρος της οποίας ήταν & η Συμφωνία των Πρεσπών, από μέρος προβλημάτων έγινε καταλύτης επίλυσης προβλημάτων & παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε.

«Η ελληνική συντηρητική παράταξη διαμορφώνεται σήμερα σε ένα μείγμα νεοφιλελεύθερων & ακραίων δεξιών αντιλήψεων. Όμως αυτή είναι & μια διεθνής τάση, τη βλέπουμε στην Ευρώπη & διεθνώς. Η συμπλήρωση του νεοφιλελευθερισμού που γεννά κοινωνικές αποτυχίες με τον αυταρχισμό» πρόσθεσε.

Ο Γ. Δραγασάκης σχολίασε και την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργίας τμημάτων ΑΕΙ, δηλώνοντας:  «η κυβέρνηση, με την αναστολή ίδρυσης νέων τμημάτων ΑΕΙ, συνεχίζει τις επιζήμιες πολιτικές της για τη δημόσια εκπαίδευση, πολιτικές που χουν να κάνουν & με τη μείωση της χρηματοδότησης & την ανατροπή αποφάσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό».