Πολιτική

Δραγασάκης: Ο Στουρνάρας κάνει εκδουλεύσεις για τον Μητσοτάκη


Αιχμές κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, άφησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο news247, ότι «οι θεσμοί οφείλουν να σέβονται και να προστατεύουν το ρόλο τους. Ο κ. Στουρνάρας, με τις χθεσινές δηλώσεις του, προσφέρει μικροεκδουλεύσεις στον κ. Μητσοτάκη».

 Ο κ. Δραγασάκης τόνισε: «Ο Γιάννης Στουρνάρας κάνει εκδουλεύσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παίρνει στοιχεία τετραμήνου και κάνει προβλέψεις για όλο τον χρόνο. Δεν τιμά τον θεσμό που υπηρετεί», προσθέτοντας πως «υπάρχουν κανόνες για ποια πράγματα μιλάει και για ποια όχι η Τράπεζα της Ελλάδας».

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% είναι εφικτός και άφησε να εννοηθεί ότι δεν τάσσεται υπέρ μιας ανανέωσης της θητείας του, συμπληρώνοντας ότι «ο επόμενος διοικητής πρέπει να οριστεί με θεσμικά κριτήρια και να αναβαθμίσει το κύρος της ΤτΕ».

Ο ίδιος ανέφερε πως πρέπει «να διαφυλάξουμε τα αποθεματικά» και τάχθηκε υπέρ του να υπάρξει και σχετική νομοθέτηση μετά τις εκλογές.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναερωτήθηκε «όταν λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θέλουμε δουλειές και όχι επιδόματα, σημαίνει ότι θα καταργηθεί το επίδομα ανεργίας».

Εν συνεχεία, επεσήμανε πως «από τότε που ο Αντώνης Σαμαράς έχασε τις ευρωεκλογές, έχουμε συνειδητή προσπάθεια νέα κυβέρνηση να οδηγηθεί σε πρόωρη κατάρρευση» και δήλωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις με τις οποίες ζητούσε από τον κόσμο να πάρει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες, ποντάροντας στην αριστερή παρένθεση, τονίζοντας πως δεν υπήρξε ποτέ στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο να βγει η χώρα από το ευρώ.

Σχετικά με τις αναφορές Καμίνη περί τέταρτου Μνημονίου, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης έκανε λόγο για ολίσθημα και κινδυνολογία ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως απλά αναφέρεται σε μείωση της φορολογίας χωρίς να εξηγεί πώς θα προκύψουν τα χρήματα και ποιες δαπάνες θα περικοπούν. «Ποιος δεν θέλει λιγότερους φόρους; Αυτές οι δηλώσεις όμως δεν είναι υπεύθυνες» είπε, σημειώνοντας «ο κ. Μητσοτάκης πολιτεύεται με μια "πολιτική λήθης". Σαν η ιστορία να ξεκινά το 2015. Σαν να μην χρεοκόπησαν η χώρα, σαν να μην εφάρμοσαν δύο Μνημόνια, σαν να μην έφεραν ύφεση 25% και περικοπές συντάξεων και τόσα άλλα καταστροφικά για την κοινωνία και δεινά για την οικονομία».

Σχετικά με την Τασία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε: «Σοκαρίστηκα και λυπήθηκα για την Τασία, αξιολογήθηκε ως αρνητικό γεγονός και πλέον είναι παρελθόν».

Ερωτηθείς για τα νέα ηλικιακά πρόσωπα που πλαισιώνουν τον Αλέξη Τσίπρα, όπως η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης είπε πως δεν είναι μόνο θέμα προσώπων αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται συνολικότερη ανασυγκρότηση και παρουσία σε κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους.

Κλείνοντας, ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε: «O κόσμος ανέχεται από τον "δεξιό" και το "ρουσφέτι" και το "βόλεμα". Εμάς μας θέλει "κοσμοκαλόγερους" και καλά κάνει. Αφού θέλουμε ν' αναλαμβάνουμε την κυβερνητική ευθύνη, οφείλουμε να σεβόμαστε αυτά τα υψηλά κριτήρια που η κοινωνία μας θέτει. Δεν χωρά καμία άλλη συζήτηση».