Οικονομία

Δραγασάκης: Ο Μητσοτάκης προέτρεψε τους μεγαλοκαταθέτες να μη φέρουν πίσω τα λεφτά τους


Για υπονόμευση της προσπάθειας ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και θωράκισης του τραπεζικού συστήματος κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Σε ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την ομιλία του στον ΣΕΒ, προέτρεψε όσους διατηρούν εταιρικές καταθέσεις στο εξωτερικό  να μη φέρουν τα χρήματά τους στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, έως ότου αποκατασταθεί η "κατάλληλη" πολιτική σταθερότητα

Ειδικότερα ο Γιάννης Δραγασάκης είπε: «Νόμιζα ότι και ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπέρ της επιστροφής των καταθέσεων στην Ελλάδα. Αν είναι ακριβές αυτό που μου μεταφέρθηκε από την ομιλία του στο ΣΕΒ, φέρεται να δηλώνει ότι εταιρικές καταθέσεις, οι οποίες ακόμη είναι στο εξωτερικό, πρέπει να γυρίσουν στην πατρίδα μας όταν θα υπάρχει κατάλληλη πολιτική σταθερότητα. Δηλαδή, ο αρχηγός της ΝΔ λέει στους Έλληνες επιχειρηματίες να αφήσουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό;». Αναρωτήθηκε, επίσης, αν ο αρχηγός της Ενώ συνέχισε υπογραμμίζοντας πως: «Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για λάθος. Θέλω να πιστεύω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις είναι αντίθετες με αυτές τις πρακτικές» 

Η Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας στα λεγόμενα του υπουργού, ανέφερε πως ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είπε κάτι τέτοιο και τόνισε πως θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποτελεί η επιστροφή των καταθέσεων του εξωτερικού. 

«Εάν η δήλωση είναι ακριβής είναι λάθος και ανεύθυνο. Αν είναι ανακριβής και ισχύουν αυτά που λέτε, εσείς δεν έχω λόγο να μην τη χαιρετήσω» δήλωσε κλείνοντας ο Γιάννης. Δραγασάκης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις