Πολιτική

Δραγασάκης: Οι 4 αιτίες της αναπτυξιακής καθίζησης το Δ΄τρίμηνο του 2019


«Οι οικονομικές επιδόσεις το 4ο 3μηνο 2019 ήταν απογοητευτικές & το πιο ανησυχητικό είναι ότι έγιναν πριν από το ξέσπασμα του θέματος με τον κορoνοιό», τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε σημερινή (8/3) συνέντευξή του στον ρ/σ «Αθήνα 9,84» και τον δημοσιογράφο Βασίλη Βασίλη Πάικο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  ανέφερε ως 4 βασικές αιτίες της πολιτικής της ΝΔ, που έφεραν την αναπτυξιακή καθίζηση το 4ο 3μηνο 2019:

 1. Τις φορολογικές ελαφρύνσεις μόνο για λίγους & ισχυρούς
 2. Την περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων
 3. Το «πάγωμα» του ΠΔΕ & αναπτυξιακών έργων
 4. Την εγκατάλειψη της Αναπτυξιακής Στρατηγικής
   

Άλλα σημεία της συνέντευξης του Γιάννη Δραγασάκη είναι τα εξής:

 • Aν λάβουμε υπόψη τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας το 4ο 3μηνο, αλλά και τις διεθνείς συνθήκες, το επόμενο διάστημα προβλέπεται «γκρίζο», αν όχι σκοτεινό. Χωρίς πανικό, αλλά με ταχύτητα, χρειάζεται ριζικός επανασχεδιασμός της κυβερνητικής πολιτικής.
 • Παρά τις δυσκολίες όμως, η Ελλάδα είναι ασφαλής γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μας έβγαλε από τα μνημόνια, απέτρεψε την πιστοληπτική γραμμή & δημιούργησε ισχυρό απόθεμα 30 δισεκατομμυρίων. Αν δεν τα 'χαμε επιτύχει αυτά, ας αναλογιστούμε τι κινδύνους θ’ αντιμετωπίζαμε.
 • Η Ελλάδα δεν ήταν, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει φυλακή ανθρώπων ή και αποθήκη ψυχών.
 • Η Τουρκία εκμεταλλεύεται τις συνθήκες και προσπαθεί να εξάγει το πρόβλημά της. Η Ελλάδα με κάθε τρόπο πρέπει να κάνει σαφές ότι το ζήτημα με την Τουρκία δεν είναι διμερές, ελληνοτουρκικό, αλλά ζήτημα ευρωπαϊκό.
 • Το θέμα του κορονοιού αναδεικνύει με τον πιο έντονο τρόπο τη σημασία της ύπαρξης ενός ισχυρού & αποτελεσματικού δημόσιου τομέα υγείας.