Κοινωνική Ευθύνη

Δωρεάν περίθαλψη στους ομογενείς της Ουκρανίας παρέχει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών


Συνεχίζοντας την παράδοση προσφοράς ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας σε εμπόλεμες ζώνες και σε δοκιμαζόμενους πληθυσμούς, ο.Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παρέχει δωρεάν περίθαλψη στους ομογενείς της Ουκρανίας,

Από την περασμένη Πέμπτη έχει θέσει στη διάθεση του Υπουργείου Εξωτερικών τα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία του Ομίλου (Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών και Παιδιατρική Κλινική Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης), για την δωρεάν περίθαλψη και νοσηλεία παιδιών ομογενών μας, που χρειάζονται υπηρεσίες υγείας.

Παρακολουθώντας την κλιμάκωση του πολέμου και του προσφυγικού κύματος, και με δεδομένο ότι η Ρουμανία είναι βασική χώρα υποδοχής Ελλήνων ομογενών προσφύγων, αποφάσισε επιπλέον να θέσει στη διάθεσή του Υπουργείου τα τρία ιατρικά κέντρα του Ομίλου που λειτουργούν στη Ρουμανία (Βουκουρέστι και Πλοέστι):

Medsana Cotroceni Clinic, Dr. Nanu Muscel st. nr.12, sector 5, Bucharest
Medsana Primaverii Clinic, Primaverii nr.9 Bd., sector 1, Bucharest
Medsana Ploiesti Clinic, Gheorge Grigore Cantacuzino st., nr 193, Ploiesti

Τα κέντρα αυτά θα παρέχουν δωρεάν οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια και φροντίδα σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. Αν προκύψει ανάγκη νοσηλείας, αυτή θα πραγματοποιηθεί, επίσης δωρεάν, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

Η προσφορά ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας σε εμπόλεμες καταστάσεις αποτελεί μέρος της ιστορίας του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι το 1999 πραγματοποίησε μεγάλη ανθρωπιστική αποστολή,  στην τότε Γιουγκοσλαβία με κεντρικό σύνθημα «Όλα τα παιδιά, παιδιά μας» προσφέροντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε παιδιά-θύματα πολέμου και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Η δράση αυτή βραβεύτηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
Ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, δήλωσε: «Η έννοια της προσφοράς και το να δίνεις το παρόν στις δύσκολες στιγμές αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του DNA του Ομίλου και της οικογένειάς μας. Έτσι και τώρα, στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στην δοκιμαζόμενη Ελληνική Ομογένεια της Ουκρανίας στις κρίσιμες αυτές στιγμές. Ππέραν των ως άνω, δεσμεύομαι προσωπικά να ηγηθώ ιατρικής και ανθρωπιστικής αποστολής στην περιοχή, μόλις μας επιτραπεί».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα