Κοινωνική Ευθύνη

Δωρεά 505.000 ευρώ σε πυρόπληκτους από το Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου


Ολοκληρώθηκε, σήμερα, η διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 505.000 ευρώ, από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, προς στις οικογένειες των θανόντων από τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου 2018 στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής.

Το πρόγραμμα άμεσης οικονομικής ενίσχυσης ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τον ίδιο τον Στέλιο Χατζηιωάννου στις 4 Οκτωβρίου 2018, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Οι συγγενείς των 99 θανόντων κλήθηκαν να παραστούν στα γραφεία του Ιδρύματος στην οδό Ευριπίδου 10 στην Αθήνα, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για επιδότηση ύψους €5.000 για κάθε θανόντα. 

Συνολικά, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου έλαβε γραπτά 94 αιτήσεις. Με την προσθήκη ορισμένων επιπρόσθετων ex gratia δωρεών σε οικογένειες που έχασαν 3 ή 4 μέλη, το συνολικό ποσό που χορηγήθηκε άγγιξε τα €505.000. Η υπόσχεση που είχε δοθεί εξ’ αρχής, για την κατάθεση του ποσού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου του 2018, τηρήθηκε στο ακέραιο.

Για λόγους διαφάνειας, τα ονόματα των δικαιούχων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.stelios.org (http://www.stelios.org), με εξαίρεση ορισμένους δικαιούχους που ζήτησαν να μη δημοσιοποιηθούν τα προσωπικά τους στοιχεία. Το Ίδρυμα έλαβε άδεια να δημοσιεύσει 72 από τα 92 ονόματα των θανόντων.

Ο κ. Χατζηιωάννου σχολίασε: «Σε αυτή την τραγική περίσταση, χαίρομαι που ήμασταν σε θέση να προσφέρουμε, τόσο γρήγορα και αποτελεσματικά, άμεση οικονομική βοήθεια σε όσους τη ζήτησαν. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες των θανόντων. Καλό κουράγιο».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις