Επιχειρήσεις

Δωδώνη: Απόλυτα συνεπής απέναντι στους 5.500 Έλληνες παραγωγούς της


Μετά την εξυγίανσή της, διατηρεί ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα εταιρικών υποχρεώσεων στην Ελλάδα

Ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα εταιρικών υποχρεώσεων στην Ελλάδα διαρτηρεί η Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη (ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε) τα τελευταία χρόνια, μετά την οικονομική εξυγίανσή της, αποτελώντας πλέον μία δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία, η οποία  αυξάνει διαρκώς την παραγωγική της δυνατότητα και λανσάρει νέα προϊόντα, ενώ είναι και από τους καλύτερους πληρωτές των Ελληνών κτηνοτρόφων της.

Η εταιρεία στέκεται ενεργά στο πλευρό των παραγωγών της, πληρώνοντας από τις υψηλότερες τιμές στην αγορά και αυξάνοντας τις ποσότητες γάλακτος που προμηθεύεται, παρέχοντας bonus για την υψηλή ποιότητα και στηρίζοντας τους κτηνοτρόφους ενεργά στον τομέα υγείας του ζωικού τους κεφαλαίου, βοηθώντας τους έμπρακτα στην αύξηση και βελτίωση της παραγωγής τους. Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζει να προσφέρει στους καταναλωτές της υψηλής ποιότητας προϊόντα με μεγάλη διατροφική αξία και εξαιρετική γεύση, παραγόμενα από 100% φρέσκο ελληνικό γάλα.

Έχοντας ολοκληρώσει τις πληρωμές του εισκομιζόμενου πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος της γαλακτοκομικής περιόδου που ολοκληρώθηκε (Σεπτέμβριος 2015 – Αύγουστος 2016) και ενόψει έναρξης της νέας περιόδου, η Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη ανακοίνωσε ότι: 

Ο αριθμός των συνεργαζόμενων παραγωγών σε σχέση με πέρυσι αυξήθηκε σε ποσοστό 10%, ξεπερνώντας στο σύνολο τους 5.500 Έλληνες παραγωγούς, όντας η μεγαλύτερη ζώνη γάλακτος της χώρας.

Το εισκομιζόμενο αιγοπρόβειο γάλα ανήλθε σε 52.000 τόνους, αυξημένο κατά 27% σε σχέση με την περυσινή γαλακτοκομική περίοδο.

Η ΔΩΔΩΝΗ, αύξησε τις ποσότητες του εισκομιζομένου αγελαδινού γάλακτος κατά 3%, σε αντίθεση με τη συνεχή μείωση που παρατηρείται στην ετήσια εγχώρια παραγωγή.  

Η ποιότητα του γάλακτος βελτιώθηκε σε σχέση με πέρυσι κατά μέσο όρο 2% μετά και την εφαρμογή προγράμματος διαρκούς επιστημονικής υποστήριξης  των παραγωγών.

Η Ήπειρος, στην οποία ο συνολικός αριθμός των παραγωγών αυξήθηκε κατά 12,5%, παραμένει ο βασικός πυρήνας της ζώνης γάλακτος της βιομηχανίας.

Η ΔΩΔΩΝΗ έχει εκπληρώσει πλήρως τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους παραγωγούς που συνεργάζεται και αποτελεί έναν από τους ταχύτερους πληρωτές στον κλάδο.

Επιπροσθέτως, έχει ήδη δώσει 5 εκ. ευρώ με τη μορφή προκαταβολών ενόψει της νέας γαλακτοκομικής περιόδου 2016-2017 που ξεκινά τώρα.

Η ΔΩΔΩΝΗ συνεχίζει σταθερά να παράγει όλα της τα προϊόντα χρησιμοποιώντας 100% φρέσκο γάλα που προμηθεύεται αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς. 

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Μιχάλης Παναγιωτάκης δήλωσε σχετικά: «Αισθανόμαστε χαρούμενοι που κλείσαμε τη γαλακτοκομική περίοδο ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής φέτας, έχοντας τηρήσει όλες μας τις δεσμεύσεις προς τους παραγωγούς. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με μερικούς  από τους καλύτερους κτηνοτρόφους στην Ελλάδα, οι οποίοι μας προμηθεύουν με άριστης ποιότητας φρέσκο γάλα. Η Βιομηχανία Γάλακτος ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ, είναι μία υγιέστατη οικονομικά επιχείρηση και δεν πρέπει να συγχέεται με την εταιρεία δωδώνη παγωτά, η οποία βρέθηκε προσφάτως στην επικαιρότητα. Η ΔΩΔΩΝΗ είναι μία δυνατή εταιρεία που ενισχύεται συνεχώς, φέρνοντας καθημερινά τη Γεύση του Καλού στους καταναλωτές».  

Η Δωδώνη ιδρύθηκε το 1963. Μετρώντας 53 χρόνια αυθεντικής παράδοσης και ιστορίας, η εταιρεία με έδρα τα Ιωάννινα, παράγει αυθεντικά, αμιγώς ελληνικά γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, χρησιμοποιώντας 100% ελληνικό αγελαδινό, κατσικίσιο και πρόβειο γάλα που συλλέγεται καθημερινά από ένα διευρυμένο δίκτυο 5.500 Ελλήνων παραγωγών που δραστηριοποιούνται κυρίως στην περιοχή της Ηπείρου. Με περισσότερα από 10.000 σημεία πώλησης στην εγχώρια αγορά και εξαγωγική δραστηριότητα σε 38 χώρες του κόσμου, η ΔΩΔΩΝΗ διαθέτει 9 κατηγορίες γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων και παράγει 80 ξεχωριστά προϊόντα, που ξεχωρίζουν για τη γεύση, την ποιότητα και την 100% ελληνική τους ταυτότητα.

 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις