Οικονομία

ΔΝΤ: Η Fed να συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων


"Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ δεν έχει «περάσει ακόμα την κρίσιμη καμπή» και είναι πολύ νωρίς για τη Fed να διακηρύξει τη νίκη της στον αγώνα της ενάντια στην εκτίναξη των τιμών", επεσήμανε η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μιλώντας τους Financial Times.

Η Γκόπιναθ τόνισε: «Αν δείτε τους δείκτες στην αγορά εργασίας και αν δείτε κάποιες συνιστώσες του πληθωρισμού που παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, όπως ο πληθωρισμός των υπηρεσιών, νομίζω ότι είναι σαφές ότι δεν έχουμε περάσει ακόμα την κρίσιμη καμπή όσον αφορά τον πληθωρισμό» και συμπλήρωσε ότι η συμβουλή του ταμείου προς η Fed είναι να «συνεχίσει στον ίδιο δρόμο».

Η ίδια δήλωσε πως ανησυχεί για τη συνεχιζόμενη ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ.

Εν συνεχεία, ανέφερε ότι είναι «σημαντικό» για την κεντρική τράπεζα να «διατηρήσει την περιοριστική νομισματική πολιτική» μέχρι να υπάρξει μια «αναμφισβήτητη, διαρκής πτώση του πληθωρισμού».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ήταν «δύσκολο» να υποστηριχθεί ότι οι αξιωματούχοι έχουν συσφίξει υπερβολικά τη νομισματική πολιτική, απαντώντας στις απόψεις πως η Fed έχει ήδη αυξήσει τα επιτόκια με πολύ επιθετικό τρόπο

Κλείνοντας, η Γκόπιναθ τάχθηκε υπέρ της ανόδου του επιτοκίου της Fed στο 5% και την παραμονή του εκεί καθ 'όλη τη διάρκεια του 2023.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα