Διεθνή

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας


Κρίση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας έχει προκαλέσει η αποκάλυψη των άσχημων χαρακτηρισμών του Βρετανού πρέσβη Κίμ Ντάροτς, για τον Ντόναλντ Τραμπ, τις οποίες μετέφερε προς την κυβέρνηση του.

Ο  Βρετανός πρέσβης στην επιστολή του τονίζει ότι η κυβέρνηση του Τραμπ  είναι δυσλειτουργική σε τέτοιον βαθμό που προκαλεί ανεπανόρθωτα προβλήματα στην χώρα και ότι στο τέλος θα καταρρεύσει με πάταγο.

Η  γνωστοποίηση του περιεχόμενου του τηλεγραφήματος αυτού του πρέσβη προκάλεσε την  αντίδραση των δύο πλευρών, καθώς ο Τραμπ τις διέψευσε ως ψευδείς και η Βρετανία έσπευσε να τα «μπαλώσει».

Η βρετανική  κυβέρνηση διέταξε ερεύνα για το πως έγινε γνωστό το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος και ο υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας δήλωσε ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις με τις οποίες ο ίδιος δεν συμφωνεί.

Η Βρετανία θέλει να δείξει ότι βρίσκεται κοντά με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, επειδή την βλέπει ως έναν απαραίτητο σύμμαχο εν μέσω της διαδικασίας εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φόξ επισκέπτεται τις ΗΠΑ όπου θα απολογηθεί στην κόρη του Αμερικανού προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ, για το γεγονός ότι οι υπηρεσίες της χώρας του δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν όπως έπρεπε και προσέβαλαν έτσι την αμερικάνικη κυβέρνηση.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Βρετανία, όπου αρκετοί πολιτικοί και ανώτατοι παράγοντες  ζητούν εκτεταμένη ερεύνα για το περιστατικό ή ακόμα και απομάκρυνση του Ντάροτς.

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Τραμπ