Επιχειρήσεις

Διπλή διάκριση για την Ελληνικός Χρυσός στα Responsible Business Awards 2023


Η Ελληνικός Χρυσός τιμήθηκε με δύο νέες σημαντικές διακρίσεις στα Responsible Business Awards 2023 που αναδεικνύουν την προσήλωσή της να λειτουργεί βάσει των υψηλότερων προτύπων ασφαλείας και περιβαλλοντικής διαχείρισης διεθνώς, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνουν την πάγια δέσμευση της εταιρείας να λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης μεταλλευτικής δραστηριότητας που παράγει θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία διακρίθηκε με Gold Βραβείο στην κατηγορία «Σύστημα Εταιρικής Διακυβέρνησης» για τη Δημόσια Διαβούλευση του Νέου της Επενδυτικού Σχεδίου στην Β.Α. Χαλκιδική, καθώς και με Silver Βραβείο στην κατηγορία «Τεχνολογία & Υγεία» για το καινοτόμο Σύστημα Μέτρησης, Καταγραφής και Παρακολούθησης Φυσικοχημικών Παραγόντων σε Υπόγειο Μεταλλευτικό Έργο (Canary Project).

Δημόσια Διαβούλευση Νέου Επενδυτικού Σχεδίου στην Β.Α. Χαλκιδική    

Η Ελληνικός Χρυσός, το καλοκαίρι του 2022 έθεσε σε δημόσια διαβούλευση τη Μελέτη Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το νέο επενδυτικό της σχέδιο, ώστε η τοπική κοινωνία να ενημερωθεί και να εκφράσει ελεύθερα τις απόψεις, απορίες, προβληματισμούς, διαφωνίες και προτάσεις της. Η έκταση της διαβούλευσης ήταν πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα, με 12 εκδηλώσεις ανοιχτές για το κοινό και 13 εστιασμένες συζητήσεις με ομάδες εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία και όλες οι θέσεις και οι απόψεις καταγράφηκαν. Ήταν ένα σημαντικό βήμα δομημένου και ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών, δίνοντας ουσιαστική υπόσταση στην έννοια του Stakeholders’ Engagement.

Σύστημα Μέτρησης, Καταγραφής και Παρακολούθησης Φυσικοχημικών Παραγόντων σε Υπόγειο Μεταλλευτικό Έργο    

Με στόχο τη λήψη σωστών αποφάσεων και κατάλληλων προληπτικών και διορθωτικών ενεργειών και ενεργώντας πέρα από τις ελάχιστες κανονιστικές απαιτήσεις, το τμήμα Υγείας & Ασφάλειας της Ελληνικός Χρυσός ανέπτυξε το καινοτόμο σύστημα καταγραφής και ανάλυσης μετρήσεων φυσικοχημικών παραγόντων Canary και δημιούργησε τη βάση δεδομένων για μετρήσεις τοξικών αερίων Canary Gas Focus, προκειμένου να διερευνώνται και να προλαμβάνονται τυχόν κίνδυνοι που προκύπτουν από έκθεση στο βιομηχανικό περιβάλλον. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της διαρκούς καταγραφής και μέτρησης κατά τη διάρκεια της βάρδιας, δημιουργώντας μία πλήρη βάση δεδομένων για παρακολούθηση όλων των παραγόντων εργασιακού κινδύνου.

Κατά την παραλαβή των βραβείων, ο κ. Γεράσιμος Μονοκρούσος, Corporate Communications Manager, της Ελληνικός Χρυσός, δήλωσε: «Η φιλοσοφία της Ελληνικός Χρυσός εκφράζεται μέσα από το τρίπτυχο: ασφάλεια για τους εργαζομένους μας και τις οικογένειές τους, σεβασμός στο περιβάλλον, ειλικρινής διάλογος και αρμονική συνύπαρξη με την τοπική κοινωνία. Οι αποψινές διακρίσεις μας κάνουν ιδιαίτερα περήφανους, καθώς αναγνωρίζεται η δέσμευσή μας να υπηρετούμε με συνέπεια και υπευθυνότητα αυτές τις αρχές, και ταυτόχρονα η προσήλωσή μας να λειτουργούμε βάσει των υψηλότερων προτύπων ασφαλείας, κοινωνικής λογοδοσίας και περιβαλλοντικής διαχείρισης διεθνώς».

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023, στο Μουσείο Οίνου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του ΣΕΒ, καθώς και με ευρεία θεσμική τιμητική στήριξη, ενώ τον χαιρετισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Μάξιμος Σενετάκης.

Σημειώνεται τέλος πως ο θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards, για 8η συνεχή χρονιά, επιβράβευσε τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας, επενδύοντας στη Βιώσιμη Περιβαλλοντική και Κοινωνική Ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις