ΕΥΖην

Dior: Ακτιβίστρια περπάτησε στην πασαρέλα, περνώντας αρχικά για μέρος του show


Μια γυναίκα που κρατούσε ένα πλακάτ με το σύνθημα «Είμαστε όλοι θύματα της μόδας (fashion victims)» κατάφερε να ανέβει στην πασαρέλα της επίδειξης του Christian Dior στο Παρίσι, ενώ διέσχισε το catwalk τόσο ήρεμα που φάνηκε στην αρχή ότι ήταν μέρος του show.

Η γυναίκα ήταν ακτιβίστρια της οργάνωσης Extinction Rebellion, που οργανώνει κινητοποιήσεις για να προειδοποιήσει για τους κινδύνους που προκαλεί η κλιματική αλλαγή.

Η διαμαρτυρία είχε στόχο να καταγγείλει «τον αντίκτυπο της βιομηχανίας της μόδας στο περιβάλλον και την κοινωνία», εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης στη Γαλλία.

Προσπερνώντας τους καλεσμένους της επίδειξης, όπως την ηθοποιό του "Game of Thrones" Μέισι Ουίλιαμς και τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του LVMH, όπου ανήκει ο οίκος Dior, Μπερνάρ Αρνό, που κάθονταν στην πρώτη σειρά, η γυναίκα περπάτησε προς τους φωτογράφους, αφού τα μοντέλα είχαν αποχωρήσει από την πασαρέλα.

Κατόπιν, αποχώρησε κι εκείνη, χωρίς κανείς να προσπαθήσει να την εμποδίσει, αφήνοντας τους παρευρισκόμενους σε σύγχυση, εάν η παρουσία της ήταν μέρος του show ή όχι.

Διαβάστε επίσης