Πολιτική

Δημοσκόπηση: Το 31% βλεπεί την κυβέρνηση χειρότερη του αναμενομένου


Το 43% των πολιτών θεωρεί ότι το νέο έτος θα είναι χειρότερο

Νέα δημοσκόπηση, η πρώτη για το 2023, διεξήγαγε η Alco για λογαριασμό του Alpha.

Τα ευρήματα αναφέρουν πως το 33% θέλει δεύτερη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 24% προτιμά δεύτερη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 29% δεν θέλει να δοθεί ευκαιρία σε κανένα από τους δύο και το 14% ΔΞ/ΔΑ.

Στο ερώτημα αν οι πολίτες θεωρούν ότι το 2023 θα είναι καλύτερο για τις οικογένειες του σε σχέση με το 2022, το 47% περιμένει να είναι καλύτερα τα πράγματα με την προηγούμενη χρονιά ή το ίδιο καλά. Το 43% των πολιτών θεωρούν ότι το νέο έτος θα είναι χειρότερο ή το ίδιο κακό.

Σχετικά με το κυβερνητικό έργο, το 31% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι κατώτερη των προσδοκιών, το 25% ότι είναι «όσο καλή όσο περίμενα». Το 21% δηλώνει ότι η κυβέρνηση είναι «όσο καλή περίμενα» ενώ το 12% την θεωρεί καλύτερη του αναμενομένου.

Στο ερώτημα για το αν οι πολίτες θεωρούν ότι η σταθερότητα στη χώρα προϋποθέτει αυτοδύναμες κυβερνήσεις ή μπορεί να επιτευχθεί με κυβερνήσεις συνεργασίας το 46% απάντησε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας ενώ το 41% τόνισε ότι οι αυτοδύναμε κυβερνήσεις είναι απαραίτητες.

Αναφορικά με την ακρίβεια ευθύνεται η διεθνής κρίση λέει το 38%, έναντι του 25% που απαντά πως φταίει η κυβέρνηση και 32% που εκτιμά ότι ευθύνονται αμφότεροι.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα