Πολιτική

Δημοσκόπηση: Στο 6% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ


Στο 6% διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της prorata στο τέλος Μαΐου για την εφημερίδα των συντακτών. Η Νέα Δημοκρατία (31%) και ο ΣΥΡΙΖΑ (25%) παρουσιάζουν οριακά κέρδη της τάξης του 1% και 0,5% αντίστοιχα, συγκριτικά με την μέτρηση του Απριλίου.

Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής καταγράφει οριακή αύξηση των δυνάμεων του, ανιχνευόμενο στο 12.5%, ενώ για τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν παρατηρούνται μεταβολές: Το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 5% των προτιμήσεων, η Ελληνική Λύση το 3.5% και το ΜεΡΑ 25 το 2%.

Η ικανοποίηση από το κυβερνητικό έργο παραμένει χαμηλή - τεκμηριώνοντας τα διευρυμένα όρια της κοινωνικής δυσαρέσκειας - εύρημα που επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση δεν εχει σημαντικές απώλειες παρά τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αξιολογείται αρνητικά στη διαχείριση του κορυφαίου προβλήματος της περιόδου, δηλαδή της ακρίβειας, καθώς μόλις το 27% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο αντιμετώπισης της, με τη μεγάλη πλειονότητα (73%) να δηλώνει μικρή ή μηδενική ικανοποίηση από αυτόν.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να κερδίζουν από την κυβέρνηση, με την αξιωματική αντιπολίτευση να είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αξιολογείται με θετικό πρόσημο από μερίδα ψηφοφόρων (21%).

1

Την ίδια στιγμή οι ερωτηθέντες παρουσιάζονται μοιρασμένοι στη διαχείριση των προβλημάτων καθώς τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είναι καταλληλότεροι σε από τα έξι ερωτήματα.

2

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα