Πολιτική

Δημοσκόπηση Rass: Μικρότερη από τις ευρωεκλογές η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, άνοδος για το ΚΙΝΑΛ


Διαφορά ελαφρώς χαμηλότερη από τις αυτή των ευρωεκλογών του Μαΐου δίνει δημοσκόπηση της RASS, στην οποία η επόμενη Βουλή παρουσιάζεται εξακομματική, με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη να βρίσκεται στο όριο του στατιστικού λάθους.

Συγκεκριμένα, διαφορά 9,2 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο χαμηλότερα από τη διαφορά των ευρωεκλογών (9,27%) και ισχυρό ρεύμα υπέρ του Κινήματος Αλλαγής με ποσοστό άνω του 8% , δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Rass που έγινε στο διάστημα 24-27 Ιουνίου για λογαριασμό του in.gr.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινείται πάνω από τα ποσοστά που πήρε στις ευρωεκλογές ενώ ανεβαίνουν και ο ΣΥΡΙΖΑ (που αντέχει στα επίπεδα του 25%-26%) αλλά και το ΚΙΝΑΛ που είναι σίγουρα τρίτο κόμμα με ποσοστό άνω του 8%.

Στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την εταιρεία Rass, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 35,4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 26,2%, διαφορά 9,2 μονάδων δηλαδή. Το Κίνημα Αλλαγής είναι στο 8,7%, μία μονάδα πάνω από τις ευρωεκλογές και ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 6,1%. Την πέμπτη θέση δείχνει να παίρνει η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 3,4% αφήνοντας πίσω τη Χρυσή Αυγή που καταγράφει ποσοστό 3,2% και οριακά μπαίνει στη Βουλή.

Στα όρια του στατιστικού λάθους είναι και το Μέρα 25 του Γιάνη Βαρουφάκη το οποίο στην έρευνα αυτή μένει εκτός Βουλής με 2,8%, στο 1,3% είναι η Ένωση Κεντρώων ενώ ποσοστό 4,2% επιλέγει «άλλο κόμμα».

Το άκυρο – λευκό είναι στο 2,1% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 6,6%

Ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, το 49,1% λέει Κυριάκος Μητσοτάκης, το 35,2% ο Αλέξης Τσίπρας και το 14,9% κανένας από αυτούς.

Διαβάστε επίσης