Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse Μαρτίου: Κλείνει η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ


Κάτω από τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα, η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι στις 8,5 μονάδες.

Ειδικότερα:

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 32%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5%, έπεται το Κίνημα Αλλαγής με 14%, στη συνέχεια βρίσκεται το ΚΚΕ με 6%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 4,5%, ενώ το ΜέΡΑ25 «παίρνει» 3%.

Ωστόσο, στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 56% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 38%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 25%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 33%.

Στην ερώτηση πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές το 45% απαντά το 2023, το 30% λέει μέχρι το φετινό καλοκαίρι και το 16% μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ανησυχία για την ακρίβεια

Προς λάθος κατεύθυνση είναι τα μέτρα για την στήριξη των καταναλωτών στις ανατιμήσεις εκτιμά το 45%, ενώ ένα άλλο 45% δήλωνε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται και άλλα. Μάλιστα, αυτή την άποψη έχει το 64% εκείνων που προτίθενται να ψηφίσουν ΝΔ, το 22% του ΣΥΡΙΖΑ και το 42% του ΚΙΝΑΛ.

Στην ερώτηση ποια κατηγορία εξόδων προβληματίζει περισσότερο τους πολίτες (με δυνατότητα μίας απάντησης) πρώτο καταγράφεται το ηλεκτρικό ρεύμα με 45%και δεύτερη η θέρμανση, ενώ μόνον το 13% δηλώνει ως μεγαλύτερο πρόβλημα την αγορά τροφίμων.

Έχουν βάση οι ρωσικοί ισχυρισμοί, απαράδεκτος ο πόλεμος

Το 56% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι οι ρωσικοί ισχυρισμοί σε σχέση με την Ουκρανία,αλλά από αυτούς, το 48% χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτες» τις πολεμικές επιχειρήσεις. Συνολικά, το 78% των πολιτών χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις