Πολιτική

Δημοσκόπηση PRORATA: Ποιοί είναι οι πιό δημοφιλείς πολιτικοί-η διαφορά ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ 


Η  διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη Απριλίου στην πρόθεση ψήφου ήταν στις 16 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της PRORATA, με την κυβέρνηση να πιστώνεται, όπως φαίνεται, από σημαντικό μέρος του εκλογικού σώματος τις θετικές εξελίξεις από υγειονομικής πλευράς στο μέτωπο του κορονοϊού. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη σε όλη την επικράτεια κατά το διάστημα 24-29 Απριλίου η πρόθεση ψήφου διαμορφώνεται ως εξής: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 40%, ΣΥΡΙΖΑ 24%, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 5%, ΚΚΕ 5%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4%, ΜΕΡΑ25 3%, ΧΑ 2%. Το 4% απαντά «ΆΛΛΟ ΚΟΜΜΑ» και το 13% «ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ/ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ/ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ».

Άλλα βασικά σημεία της έρευνας της PRORATA είναι τα εξής:

  • Στην ερώτηση σχετικά με τη συμπάθεια/αντιπάθεια προς τους πολιτικούς αρχηγούς, το 55% δηλώνει ότι σίγουρα/μάλλον συμπαθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 35% τον Αλέξη Τσίπρα, το 23% την Φώφη Γεννηματά, το 25% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το 12% τον Κυριάκο Βελόπουλο, και το 23% τον Γιάνη Βαρουφάκη.
  • Στην ερώτηση σχετικά με τη συμπάθεια προς τα πολιτικά πρόσωπα, στη Νέα Δημοκρατία πρώτος έρχεται στο σύνολο του δείγματος ο Νίκος Δένδιας με 52% ενώ στους στους ψηφοφόφους του κόμματος πρώτος έρχεται ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 86%. Στον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος έρχεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 41% στο σύνολο του δείγματος και 91% στους ψηφοφόρους του κόμματος (ακολουθούν οι σχετικοί πίνακες δημοφιλίας στελεχών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ). Στο Κίνημα Αλλαγής πρώτος έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 41% στο σύνολο του δείγματος και 81% στους ψηφοφόρους του κόμματος.
ND

SYRIZA

Εξάλλου στην ερώτηση «Αν ήταν στο χέρι σας, ποιοι θα ήταν οι τρεις χώροι που θα άνοιγαν πρώτοι το επόμενο διάστημα», το 66% των ερωτηθέντων απάντησαν τα μικρά εμπορικά καταστήματα, το 42% τα κομμωτήρια και τα κουρεία, το 31% τα πάρκα και οι παιδικές χαρές.

Τέλος στην ερώτηση «Αν ήταν στο χέρι σας, ποιοι θα ήταν οι τρεις χώροι που θα άνοιγαν τελευταίοι», το 44% των ερωτηθέντων απάντησαν τα μεγάλα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης, το 42% οι εξέδρες των γηπέδων για παρακολούθηση αγώνων, το 37% τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις