Πολιτική

Δημοσκόπηση Interview: Ακρίβεια και γάμοι ομόφυλων «πλήγωσαν» τη ΝΔ στις ευρωεκλογές


H ακρίβεια και οι γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών ήταν τα δύο ζητήματα που «πλήγωσαν» τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Interview που έγινε για λογαριασμό της Politic.

Το κυβερνών κόμμα φαίνεται ότι επλήγη σοβαρά από το πρόβλημα της ακρίβειας, καθώς στην περίπτωση των ψηφοφόρων που «έριξαν» ψήφο διαμαρτυρίας, 4 στους 10 θέλησαν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση για την ακρίβεια και πάνω από 2 στους 10, θέλησαν να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας για το γάμο των ομόφυλων.

Ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μετά τις ευρωεκλογές, παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα της ακρίβειας αποτέλεσε βασικό παράγοντα για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Τα μηνύματα προς την κυβέρνηση - Το "φαινόμενο" Λατινοπούλου

Σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους δύο ψήφισε παραδοσιακά το κόμμα που ψηφίζει. Τρεις στους δέκα έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση, ενώ μόλις ένας στους δέκα ψήφισε τον ευρωβουλευτή της αρεσκείας του.

Αν και η ΝΔ δεν είχε διαρροές μόνο προς τα δεξιά, αλλά προς όλες τις πολιτικές κατευθύνσεις, επιδεικνύει τη μεγαλύτερη συσπείρωση, καθώς 8 στους 10 που ψήφισαν το κυβερνητικό κόμμα, το είχαν ψηφίσει και σε βουλευτικές εκλογές. Αντίθετα, αρκετά χαμηλότερο είναι το ποσοστό συσπείρωσης τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ με ποσοστά 30% και 21% αντίστοιχα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι 9 στους 10 που ψήφισαν το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου, θέλησαν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση. Σχεδόν το ίδιο ποσοστό (8 στους 10) παραδέχεται ότι ψήφισε το κόμμα του Βελόπουλου, την Ελληνική Λύση, για τον ίδιο λόγο. Σημειώνεται ότι τα κόμματα διαμαρτυρίας εκ δεξιών της ΝΔ (Ελληνική Λύση, Νίκη, Φωνή Λογικής, Πατριώτες) πήραν 700.486 ψήφους και ποσοστό αθροιστικά 18,31%.

«Μήνυμα» στην κυβέρνηση θέλησε να στείλει ένας στους δύο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα