Πολιτική

Δημοσκόπηση: Εκτοξεύθηκαν οι φόβοι για την οικονομία, σε δεύτερο πλάνο η υγεία 


Το τέλος της καραντίνας φέρνει σε πρώτο πλάνο την οικονομία, με τους φόβους των πολιτών για την πορεία της να εκτοξεύονται, ξεπερνώντας ακόμα και εκείνους για την υγεία.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα δημοσκόπησης που διενήργησε το Forum της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Συγκεκριμένα, στην ιεράρχηση των πολιτών ως σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας κατατάσσεται η οικονομία, με ποσοστό 41%, 10 μονάδες περισσότερες από τον Απρίλιο που ήταν στο 31%. Επίσης, το 14% θέτει στην υψηλότερη θέση προβλημάτων τη σχετιζόμενη με την πορεία της οικονομίας, ανεργία, έναντι 9% τον περασμένο Απρίλιο. Δηλαδή, το 55% των πολιτών εκφράζει ως κυριότερο φόβο του την οικονομία και την εξαρτώμενη από αυτή ανεργία.   

oikonomia

Σε άλλη κατεύθυνση οι φόβοι για την υγεία έχουν εμφανώς υποχωρήσει σε σχέση με τον Απρίλιο. Η υγεία θεωρείται ως το πιό σημαντικό πρόβλημα της χώρας από το 20% των ερωτηθέντων, έναντι  40% πριν από ένα μήνα. Πολύ χαμηλά ποσοστά, μόλις 7% συγκεντρώνει το προσφυγικό/μεταναστευτικό ως το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε ερώτηση σχετικά με τις εντυπώσεις για το κυβερνητικό έργο ανά τομέα, οι αρνητικές γνώμες για τα εργασιακά φθάνουν το 53% και για την οικονομία το 51%, πλησιάζοντας το υψηλότερο 54% στο μεταναστευτικό. 

tomeis

Επίσης, η άποψη των πολιτών για την Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει αρνητική. Συγκεκριμένα, το 53% έχει αρνητική άποψη, έναντι 40% θετική.Όσο για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών το συντριπτικό 84% λέει «όχι», ενώ μόλις το 13% είναι υπέρ.