Πολιτική

Δημοσκόπηση ALCO: Μειώνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ


Μειώνεται αλλά παραμένει διψήφια η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ  στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό του OPEN.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, η δημοσκοπική διαφορά των δύο κομμάτων μειώνεται κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, από 13,2% σε 10,2%.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8%, το ΚΙΝΑΛ 7%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,6% και το ΜέΡΑ 2,8%.

Σχετικά με τον ανασχηματισμό, το 49% έχει αρνητική άποψη, ενώ μόλις το 22% απαντά θετικά.

Για την οικονομία, το 42% εκτιμά ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων ενώ 27% λέει ότι επηρεάστηκε πολύ. Παράλληλα, το 43% σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν «λίγο».

Στην ερώτηση για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστό 36% , με τον Αλέξη Τσίπρα να έπεται με 22%. Ο Πρωθυπουργός σημειώνει πτώση 5% στη δημοφιλία από την προηγούμενη έρευνα.

Οι πολίτες πιστεύουν επίσης ότι εντός 2022 θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης