Επιχειρήσεις

Dimand: Στα σκαριά δύο στρατηγικές συμφωνίες για τη νέα γενιά έργων


Δύο νέες στρατηγικές συμφωνίες θα ανακοινώσει η Dimand το επόμενο διάστημα, αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Ανδριόπουλος. 

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση, ο κ.Ανδριόπουλος επισήμανε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τις πωλήσεις των projects του Πύργου Πειραιά στο λιμάνι, του ακινήτου του πρώην ΜΙΝΙΟΝ στην Ομόνοια αλλά και του πρώην κτιρίου της ΕΕΔΕ στα Πατήσια.

Σ’ ό,τι αφορά στις δύο νέες mega συμφωνίες, θα αφορούν νέα συμβόλαια μειωμένου ρίσκου με εξασφαλισμένο τον μισθωτή και τον αγοραστή από νωρίς. Η πρώτη συμφωνία θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων 15 ημερών και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο.

Η Dimand, όπως τόνισε ο κ.Ανδριόπουλος, προχωρά σε πέντε πωλήσεις που θα ενισχύσουν τη ρευστότητά της κατά 100 εκατ. ευρώ με την κερδοφορία  να φτάνει στα 35 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα το εμβληματικό έργο-και για την Dimand- του Πύργου του Πειραιά που είναι 100% μισθωμένος, θα πωληθεί εντός της τρέχουσας με πιθανό αγοραστή την Prodea AEEAP. Επίσης το business plan της Dimand την πώληση του κτιρίου γραφείων στο δαχτυλίδι της Κηφισίας που έχει μισθωθεί από την PWC, του Μινιόν (είναι πλήρως μισθωμένο), του Hub 26 στη Θεσσαλονίκη και το κτίριο της ΕΕΔΕ στα Κάτω Πατήσια που έχει μισθωθεί από τα ΕΛΤΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand επισήμανε ότι έχει δρομολογηθεί η ανάπλαση του πρώην εργοστασίου της Softex στο Βοτανικό με τη μετατροπή του σε συγκρότημα μεικτών χρήσεων. 

Η Dimand προχωρεί τις αναπλάσεις στο κτίριο του FIX στη Θεσσαλονίκη για γραφεία 45.000 τ.μ και στις παλαιές εγκαταστάσεις της Βαλκαν στη ΒΙΠΕ Σίνδου όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη επένδυση σε logistics. Για Softex και Βαλκάν τα exits είναι προγραμματισμένα για το 2026 και για το Fix το 2027.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Dimand