Πολιτική

Δικτύωση: Όσο περισσότερη, τόσο το καλύτερο!


«Σημασία δεν έχει τι ξέρεις, αλλά ποιόν ξέρεις». Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά!

Έρευνες της ηγέτιδας εταιρείας παροχής λύσεων εργασίας REGUS επικεντρώνονται στο πόσο σημαντική είναι η δικτύωση για μια επιτυχημένη επιχείρηση. Στην Κίνα για παράδειγμα το ποσοστό αυτό φτάνει στο 100%. Η δικτύωση παίζει σημαντικό ρόλο στην εργασιακή ζωή παγκοσμίως.  Για μεγάλους αλλά και μικρούς επιχειρηματίες που προσπαθούν να διακριθούν στην αγορά, η δημιουργία και η χρήση ενός δικτύου επαφών μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα κερδοφόρα, καθώς σχεδόν 20% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποκτούν νέους πελάτες μέσω της διαδικτυακής δικτύωσης. 

Όλοι γνωρίζουμε την φράση «σημασία δεν έχει τι ξέρεις; αλλά ποιόν ξέρεις».  Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η Κατερίνα Μάνου, Γενική Διευθύντρια της Regus για Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια αναφέρει τα δύο σημαντικότερα σημεία σε σχέση με την δικτύωση στελεχών και επιχειρηματιών:

Δεν έχει να κάνει μόνο με τις συναντήσεις

Για να δικτυωνόμαστε επιτυχώς  δεν αρκεί μόνο να χτίζουμε επαφές και να συναντάμε καινούργιους ανθρώπους. Πρέπει να διατηρούμε αυτές τις επαφές, και προπαντός, να τις προσδιορίζουμε έτσι ώστε να υπάρχει αποτέλεσμα. Μια επαφή που δεν προσφέρει κάτι, δεν έχει και αξία για την επιχείρηση.

Για τους επιχειρηματίες που έχουν ξεκινήσει μόνοι τους,  η δικτύωση λειτουργεί ως βασικός μηχανισμός για τον έλεγχο ιδεών και την συγκέντρωση νέων αντιλήψεων. Μια έρευνα της  Regus δείχνει ότι πάνω από το 60% των παγκοσμίων επιχειρήσεων πιστεύουν ότι η επικοινωνία με άλλους επαγγελματίες είναι απαραίτητο στοιχείο για να διατηρήσουν τις ικανότητές τους. 

Είναι επίσης κεντρικό σημείο για την ανάπτυξη ενός brand ή μιας επιχείρησης. Για τους επιχειρηματίες, η δυνατότητα να παρουσιάσουν μια επίσημη εικόνα είναι καθοριστική για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη πελατών, όταν μάλιστα ανταγωνίζονται με πιο μεγάλες, αναγνωρισμένες εταιρίες. Οπότε, δεν πρέπει μόνο να μαθαίνουμε από τους άλλους. Εξίσου σημαντικό, είναι και το να μοιραζόμαστε τις δικές μας γνώσεις και ικανότητες, για να κερδίσουμε μία αξιόπιστη θέση μέσα στο δίκτυο.   

Όσο μεγαλύτερο δίκτυο, τόσο το καλύτερο

Μερικές φορές όμως, η διατήρηση και αξιοποίηση των επαφών δεν αρκεί – ειδικά αν είναι μικρό το δίκτυο. Η ευέλικτη εργασία επιτρέπει στους επιχειρηματίες να συμμετέχουν σε πολλά και παράλληλα έργα και στο εξωτερικό, οπότε είναι εξίσου σημαντικό να καλλιεργούνται επαφές μέσω κοινωνικών δικτύων όπως το LinkedIn και Twitter. Όσο κρατάτε την επικοινωνία με τις επαφές σας, θα έχετε στην διάθεση σας ένα ευρύ δίκτυο για να μοιράζεστε μια κοινή εμπειρία και εύκολη πρόσβαση σε νέες επαγγελματικές ομάδες.  

Σχετικά με την Regus

H Regus είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή χώρων εργασίας με ένα δίκτυο 2,850 τοποθεσιών σε πάνω από 1,000 πόλεις και κωμοπόλεις, σε 107 χώρες, παρέχοντας υπηρεσίες σε 2,3 εκ. μέλη. Μέσα από την ποικιλία τύπων γραφείου που παρέχει, καθώς και το εικονικό γραφείο και την αποκατάσταση χώρου εργασίας, επιτρέπει σε ανθρώπους και επιχειρήσεις να εργαστούν απ’ όπου επιθυμούν, όταν το επιθυμούν και με τον τρόπο που επιθυμούν με ένα ευρύ φάσμα τιμών. Οι πελάτες της περιλαμβάνουν κάποιους από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες, νεοφυείς εταιρείες, ιδιώτες και εταιρείες με τζίρο πολλών εκατομμυρίων.

 

Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 1998 και το δίκτυό της περιλαμβάνει 3 σημεία. Στο Μαρούσι, στον Πύργο Αθηνών και στην Καλλιθέα, δίπλα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.regus.gr ή www.regus.com 

Στην Κύπρο η Regus λειτουργεί στη Λευκωσία (Πύργος Ιακωβίδη, 1ος και 5ος όροφος, Λεωφ. Γρίβα Διγενή 82-83),  στη Λεμεσό ( Victory House, Λεωφόρος Μακαρίου 205) και πολύ σύντομα και στη Λάρνακα. Για περισσότερες πληροφορίες: www.regus.com.cy

 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις