Πολιτική

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απουσιάζει πάλι ο Ρουπακιάς - Ξέσπασμα πατέρα Φύσσα


Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής και μόνο ένας κατηγορούμενος, από τους συνολικά 68 , κάθεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. 

Μέσα σε μια αίθουσα γεμάτη δικηγόρους , οι οποίοι εκπροσωπούν τους εντολείς τους, η πρόεδρος του δικαστηρίου ξεκίνησε την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων και όταν έφτασε στον Γιώργο Ρουπακιά  ακούστηκε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης να φωνάζει: «Αυτός τρώει τα αυγά που του έφτιαξε η γυναικούλα του , γι αυτό δεν έχει έρθει» .

Η παρέμβαση του συνηγόρου υπεράσπισης ήταν άμεση « δεν κατάλαβα»  είπε και η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη απευθυνόμενη στον Παναγιώτη Φύσσα παρατήρησε: «Να μην ακουστείτε άλλη φορά παρακαλώ».

Ο Γιώργος Ρουπακιάς και σήμερα επέλεξε να παραμείνει στο σπίτι του όπου βρίσκεται σε περιορισμό μετά την αποφυλάκιση του λόγω λήξης του ανώτατου ορίου της προσωρινής του κράτησης.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η αντίστροφη μέτρηση για την μεταφορά της δίκης στο Εφετείο άρχισε . Ήδη, δημοσιεύθηκε  στην εφημερίδα της κυβέρνησης , η απόφαση που ανάβει το « πράσινο φως» ώστε από 21/6/2016 η δίκη να μεταφερθεί  στο Εφετείο.