Επιχειρήσεις

Δικαίωση Κ.Αγγελόπουλου στη δικαστική διαμάχη με τα παιδιά του


Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας παραμένει στον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Π. Αγγελόπουλο η διοίκηση της Χαλυβουργικής και των υπολοίπων επιχειρήσεων του.

Το δικαστήριο έλαβε χθες απόφαση την υπόθεση της ενδοοικογενειακής διαμάχης ξεσπάσει ανάμεσα στα παιδιά και των Κωνσταντίνο Αγγελόπουλου για τον έλεγχο των επιχειρήσεων και της περιουσίας της οικογενείας.

Με την υπ’ αριθμ. 123/2019 απόφασή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας απέρριψε την προσφυγή που είχαν καταθέσει οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ζητώντας να τεθεί σε δικαστική συμπαράσταση ο πατέρας τους, Κωνσταντίνος, δικαιώνοντας σε πρώτη φάση τον πατέρα.

Οι γιοι του επιχειρηματία, είχαν καταθέσει αίτημα δικαστικής συμπαράστασης, επικαλούμενοι, μεταξύ άλλων, «βαρύτατη ψυχοδιανοητική έκπτωση» του πατέρα τους, ενώ έκαναν, επίσης, λόγο για ανάγκη «προστασίας των συμφερόντων του που πλήττονται από τους επιτήδειους που τον έχουν κυκλώσει». Γι’ αυτό και ζητούσαν να τεθεί υπό δικαστική συμπαράσταση ο πατέρας τους Κωνσταντίνος και να διορισθεί ως συμπαραστάτης του ο κ. Γεώργιος Σκινδήλιας, διευθύνων σύμβουλος της Χαλυβουργικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο απεφάνθη πως δεν υπάρχει λόγος να οριστεί νέος δικαστικός συμπαραστάτης για τον πατέρα και την ιδιότητα αυτή θα συνεχίσει να έχει ο ανεξάρτητος πραγματογνώμονας καθηγητής Νικόλαος Σκαρμέας.

Επιπλέον, το δικαστήριο, με την υπ’ αριθμ. 122/2019 απόφασή του, φέρεται να απέρριψε και όλες τις ενστάσεις των παιδιών του επιχειρηματία κατά του διορισθέντος από το δικαστήριο ανεξάρτητου πραγματογνώμονα καθηγητή Νικολάου Σκαρμέα, τον οποίο οι αδελφοί Αγγελόπουλοι είχαν κατηγορήσει για «μεροληψία».

Επισημαίνεται ότι τα παιδιά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου έχουν εκ του νόμου το δικαίωμα να προσφύγουν στο Εφετείο κατά της απόφασης εντός τριάντα ημερών από τη δημοσίευσή της. 

Στο επίκεντρο των αιτιάσεων των παιδιών τους βρίσκεται η σημερινή σύζυγος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Σε εκείνη ρίχνουν πλέον όλη την ευθύνη για τα οικονομικά προβλήματα που ανακύπτουν στις εταιρείες τους.

Διαβάστε επίσης