ΕΥΖην

Δικαιολογίες (και κουραμπιέδες) τέλος! Ας ασκηθούμε…


Απλές ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε έξω ή στο σπίτι μας, από την Ιωάννα Νεράντζου και το Fit me by Ioanna

Το 2015 είναι εδώ και η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσουμε να τιμάμε τις δεσμεύσεις μας προς τον εαυτό μας για το νέο έτος είναι στο ξεκίνημά του. Τώρα δηλαδή! Ένας πολύ καλός τρόπος για να φροντίσουμε τόσο το σώμα μας, όσο και τη διάθεσή μας είναι η άσκηση, που μας παρέχει πολύτιμα εφόδια για να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα. Για μία ακόμη φορά την ευκαιρία για ένα αισιόδοξο ξεκίνημα μας δίνει η Ιωάννα Νεράντζου, ιδιοκτήτρια του γυμναστηρίου Fit me by Ioanna (Γρυπάρη 103 Καλλιθέα- τηλ.210.9512545), με μία σειρά απλών αλλά αποτελεσματικών ασκήσεων, τις οποίες μπορείτε να κάνετε είτε στο σπίτι σας, είτε σε κάποιο ανοιχτό χώρο!

Πριν αρχίσετε να σκέφτεστε δικαιολογίες, αναλογιστείτε τρία μόνο από τα πολλά οφέλη της άσκησης:

1.Καταπολεμά το άγχος

2.Βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα

3.Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

Όταν μάλιστα επιλέγουμε να γυμναστούμε κάπου έξω, τα οφέλη πολλαπλασιάζονται, ενώ η συχνή εναλλαγή χώρου και χρόνου άθλησης μας βοηθάει να μη βαρεθούμε.

Πάμε λοιπόν!

ΒΥΘΙΣΕΙΣ
Ενδυναμώνει τους δικεφάλους και τρικεφάλους μύες των χεριών, καθώς επίσης και τους ώμους.

Καθίστε σ ένα παγκάκι και πηγαίνετε τα χέρια σας πίσω με τις παλάμες να κοιτάνε προς τα κάτω. Ακουμπάτε τα χέρια πάνω στο παγκάκι και στηρίζετε πάνω σε αυτά το βάρος του σώματος. Σπρώχνετε το σώμα λίγο προς τα εμπρός και χαμηλώνετε σιγά-σιγά, λυγίζοντας τα χέρια μέχρι οι αγκώνες να φτάσουν περίπου στο ύψος  των ώμων και πιέζετε γρήγορα πίσω μέχρι τα χέρια να τεντώσουν ξανά. 

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΠΟΔΙΩΝ 

Εξαιρετική άσκηση για να γυμνάσετε όλους τους μύες των ποδιών. 

Από την όρθια θέση, κάνετε ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Λυγίζοντας το γόνατο στο μπροστινό πόδι, κατεβάζετε ολόκληρο το σώμα κατακόρυφα , σφίγγοντας παράλληλα την κοιλιά σας, μέχρι ο μηρός του μπροστινού ποδιού να έλθει σε παράλληλη θέση προς το έδαφος και το γόνατο του πίσω ποδιού ίσα-ίσα να ακουμπά κάτω. Επανέρχεστε στην όρθια θέση και κάνετε το ίδιο με το άλλο πόδι.

STEP UPS

Ακόμα μία εξαιρετική άσκηση για να γυμνάσετε τα πόδια. Θα χρειαστείτε ένα μικρό υψωματάκι: σκαμνάκι, σκαλοπάτι, παγκάκι ή ακόμα και έναν μικρό βράχο.

Ανεβαίνετε γρήγορα με το δεξί πόδι πρώτα επάνω στο υψωματάκι, κρατώντας ίσια τη μέση σας και σφίγγοντας την κοιλιά. Κατεβαίνετε και επαναλαμβάνετε το ίδιο με το αριστερό σας πόδι. Συνεχίζετε εναλλάξ, μέχρι να νιώσετε τους καρδιακούς παλμούς σας να ανεβαίνουν και κρατάτε ένα σταθερό τέμπο για πέντε λεπτά περίπου.

ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ

Δεν ξεχνάμε ποτέ τις διατάσεις μετά από οποιαδήποτε άσκηση. 

Τοποθετήστε το δεξί σας πόδι τεντωμένο  σε ένα ύψωμα και ρίξτε το κορμό σας μπροστά. Μείνετε για 30’’ και μετά αλλάξτε πόδι.

Στηρίζεστε σε έναν τοίχο, κρατώντας το αριστερό σας πέλμα με το αριστερό σας χέρι το οποίο πρέπει να τεντώσετε μέχρι να νοιώσετε ένα ελαφρύ τράβηγμα στο πόδι. Μένετε σε αυτή τη θέση για 30’’ και αλλάζετε πόδι και χέρι.

Καλή χρονιά!

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την κ. Ιωάννα Νεράντζου, ιδιοκτήτρια του γυμανστηρίου Fit me by Ioanna (Γρυπάρη 103 Καλλιθέα- τηλ.210.9512545)

Φωτογραφίες: Μαρία Σίτα
Αθλητική ένδυση: www.kapola.gr

 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις