Επιχειρήσεις

Διευθύνων Σύμβουλος ΧΑ: Έντονο το ενδιαφέρον επενδυτών για ελληνικές επιχειρήσεις


Στην αποκάλυψη πως οι διεθνείς επενδυτές δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το roadshow που πραγματοποιεί το Ελληνικό Χρηματιστήριο στο Λονδίνο, προέβη ο διευθύνων σύμβουλος του ΧΑΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σωκράτης Λαζαρίδης, σε συνέντευξη του στο Bloomberg, τόνισε:  "Οργανώσαμε στο Λονδίνο το 13ο roadshow για να δώσουμε την ευκαιρία στους επενδυτές να συναντηθούν με τις διοικήσεις συνολικά 31 εισηγμένων εταιρειών. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ενδιαφέρον για 31 εταιρείες, για τόσο υψηλό αριθμό, από το 2008. Ο μη χρηματοοικονομικός τομέας προσελκύει αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον λόγω των πολύ καλών αποτελεσμάτων τα προηγούμενα χρόνια".

Παράλληλα, ανέφερε πως και τα προηγούμενα χρόνια εν μέσω της κρίσης υπήρχε ενδιαφέρον, προσθέτοντας ότι οι καλές επιδόσεις των ελληνικών εταιρειών είναι το πιο σημαντικό θέμα για την προσέλκυση επενδυτών, προσθέτοντας ότι "είδαμε φέτος αύξηση στα καθαρά κέρδη των εισηγμένων πάνω από 30% και αύξηση 70% στα EBITDA τα τελευταία πέντε χρόνια και αυτό έχει συμβάλει στην προσέλκυση επενδυτών".

Σχετικά με το ενδεχόμενο η προεκλογική περίοδος να επηρεάσει τους επενδυτές ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι "οι επενδυτές είναι πάντα ευαίσθητοι στις πολιτικές εξελίξεις, ωστόσο τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι δεν εγκαταλείπουν τις αγορές πριν τις εκλογές".

Παράλληλα, μίλησε και για το συνταξιοδοτικό, υπογραμμίζοντας "αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όλες οι συζητήσεις και τα σχέδια που βλέπουμε αυτή την περίοδο είναι υπέρ των επιχειρήσεων".

Εν συνεχεία, ο διευθύνων σύμβουλος του ΧΑΑ επισήμανε: "Οι επενδυτές εστιάζουν στα σχέδια των επιχειρήσεων, το μακροοικονομικό περιβάλλον είναι πλέον το δεύτερο στοιχείο στη συζήτηση, το πρώτο είναι τα συγκεκριμένα στοιχεία των επιχειρήσεων, οι προοπτικές ανάπτυξης, τα επιχειρηματικά τους πλάνα".

Κλείνοντας, ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι πλέον υπάρχει το περιβάλλον σταθερότητας για να προσελκύσει το ελληνικό χρηματιστήριο περισσότερες αρχικές δημόσιες εγγραφές.