Αγορές

Διευρύνονται οι απώλειες στο χρηματιστήριο - Τράπεζες-3%


“Κατακόκκινο” ταμπλό στο χρηματιστήριο, καθώς το επενδυτικό κλίμα επιδεινώνεται εν μέσω προβληματισμών για τις οικονομικές και τις δημοσιονομικές επιπτώσεις των καταστροφικών πλημμυρών. Αρνητική η επίδραση και από τις διεθνείς αγορές, όπου εντείνονται οι ανησυχίες για τη μεγάλη άνοδο των τιμών πετρελαίου.

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν αυτή την ώρα οι βασικοί δείκτες του ΧΑ, που κινούνται στα χαμηλά ημέρας. Ισχυρές πιέσεις εκδηλώνονται στις τραπεζικές μετοχές και ο κλαδικός τους δείκτης υποχωρεί κατά 3%.
  Η συναλλακτική κίνηση είναι υποτονική και ο τζίρος χαμηλός, στοιχεία που υποδηλώνουν ότι τα μεγάλα χαρτοφυλάκια παραμένουν αδρανή,ή περιορίζονται σε κινήσεις τακτοποίησης εκκρεμοτήτων από τις αναδιαρθρώσεις.Σε πέντε ώρες συνεδρίασης έχουν αλλάξει χέρια μετοχές αξίας μόλις 42 εκατ. ευρώ.

Εικόνα σταθεροποίησης στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οριακές μεταβολές σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο και Παρίσι.

Ρευστό σκηνικό στην αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς πήγε μέχρι 4,11% και τώρα κινείται χαμηλότερα, απέχοντας όμως παρασάγγας από τα προ 15ημέρα επίπεδα (3,80%)

Μετοχές και δείκτες

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η μεταβλητότητα επιστρέφει στο ΧΑ και οποιαδήποτε πρόβλεψη για την περαιτέρω πορεία του είναι επισφαλής.

Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί σήμερα μεταξύ 1.258,49μονάδων (+0,55%) και 1.231,47 (-1,61%). Τώρα βρίσκεται στις 1.232,3 υποχωρώντας κατά 1,55%.
  Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης χάνει 1,75% υποχωρώντας στις 3.998 μονάδες. Κατά 1,20% υποχωρεί ο δείκτης των mid caps.
  Ο τραπεζικός δείκτης πήγε από +0,52% μέχρι -3,52% και τώρα χάνει 3%. Στο κόκκινο όλες οι μετοχές του κλάδου. Εθνική -4,5%,αντίποδα Alpha και Πειραιώς -2,8%, Eurobank -2,2%, Attica Bank -0,5%.
  Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chipsμε θετικό πρόσημο μόνο δύο μετοχές: ΟΤΕ +2,2% και Coca-Cola +1%,
Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι Aegean -4,1%, Motor Oil -3,7%, Βιοχάλκο -3%, ΤΕΝΕΡΓΑ -2,8%, Μυτιληναίος  -2,4%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα