Αγορές

Διευρύνεται το sell off στην Wall Street


Διευρύνονται σήμερα οι απώλειες στην Wall Street καθώς συντηρούνται οι ισχυρές πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο. Βαρίδι συνεχίζει να αποτελεί η μετοχή της Apple που συμπαρασύρει και άλλους τίτλους του δείκτη Nasdaq με τους αναλυτές να έχουν αναλάβει δράση: Από την μια πλευρά η τιμή - στόχος για τον τίτλο αναθεωρείται επί τα χείρω από την Goldman Sachs στα 182 δολ από 209 δολ προηγουμένως, ενώ επίσης ερωτηματικά προκύπτουν για την ζήτηση του νέου iphone στις διεθνείς αγορές (Κίνα), την τιμή του και το βαθμό ικανοποίησης του καταναλωτικού κοινού.

Η εικόνα όμως παραμένει αρνητική σε διεθνές επίπεδο: Το Λονδίνο χάνει έδαφος αυτή την ώρα κατά 0,75% ενώ με απώλειες 1,40% και 1,10% εμφανίζονται Φρανκφούρτη και Παρίσι αντίστοιχα. Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 3,053%.

Υπενθυμίζεται πως μεγάλες ήταν οι χθεσινές απώλειες ιδιαίτερα για τον Nasdaq που βούλιαξε κατά 3,3%

Στο επίκεντρο παραμένουν πάντα οι έντονες διεργασίες και οι ανησυχίες που προκύπτουν από την υπόθεση Brexit, η κόντρα Ρώμης - Βρυξελλών και ο εμπορικός πόλεμος Κίνας - ΗΠΑ.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, οι ενάρξεις κατοικιών κινήθηκαν 1,5% υψηλότερα τον Οκτώβριο, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,23 εκατ. κατοικιών. Τους τελευταίους μήνες οι ενάρξεις κατοικιών έχουν επιβραδυνθεί, καθώς έχουν αυξηθεί τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων.

Άνοδο 1,25% σημειώνει το συμβόλαιο του αργού πετρελαίου στα 57,15 δολ. το βαρέλι. Σταθεροποιητικά κινείται ο χρυσός στα 1,225 δολ. η ουγγιά.

Η εικόνα όμως παραμένει αρνητική σε διεθνές επίπεδο: Το Λονδίνο χάνει έδαφος αυτή την ώρα κατά 0,75% ενώ με απώλειες 1,40% και 1,10% εμφανίζονται Φρανκφούρτη και Παρίσι αντίστοιχα

Αυτή την ώρα

  • Dow Jones -2%
  • S&P500 -1,80%
  • Nasdaq -2,15%