Οικονομία

Διευκρινίσεις Στεφανή για την υγειονομική περίθαλψη στελεχών των ΕΔ


Νέες διευκρινίσεις για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς και των μελών των οικογενειών τους, έδωσε ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, απαντώντας σε ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου και οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, Θανάσης Παφίλης και Λεωνίδας Στολτίδης, με θέμα: «Προβλήματα και δυσκολίες στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και των μελών των οικογενειών τους».

Όπως ανέφερε στις απαντήσεις του:

-Η υγειονομική περίθαλψη στα εν ενεργεία (εε) στελέχη, παρέχεται κατά προτεραιότητα στα ιατρεία των Μονάδων, στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία (ΣΝ), στις δημόσιες και ιδιωτικές δομές Υγείας και σε ιδιώτες παρόχους. Επίσης, η υγειονομική περίθαλψη παρέχεται δωρεάν στις δημόσιες δομές υγείας και συμβεβλημένους παρόχους, ενώ σε αντίθετη περίπτωση αποζημιώνεται, κατόπιν υποβολής δαπάνης από το στέλεχος, κατά τα προβλεπόμενα.

-Οι ετήσιες Υγειονομικές εξετάσεις των εε στελεχών διεκπεραιώνονται με τον πλέον αξιόπιστο, οικονομικό και άμεσο τρόπο στα ΣΝ, ΚΙΧΝΕ, ΤΥΕΘ και ΤΥΓ, καθώς και στα κρατικά νοσοκομεία της χώρας, όπου αυτό απαιτείται.

-Οι στρατιωτικοί οι οποίοι υπηρετούν στο νομό Καστοριάς και κινούνται για υγειονομικές εξετάσεις στο 424 ΓΣΝΕ λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση και αντίτιμο εισιτηρίου, εφόσον εγκριθεί κίνηση με επιβατηγό όχημα ιδιωτικής χρήσης. Η στρατιωτική υπηρεσία μεριμνά για τον περιορισμό του κόστους, με τη χρήση υπηρεσιακών μέσων και καταβάλλει συνεχή προσπάθεια για την απρόσκοπτη και ασφαλή μετακίνηση των στελεχών, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας προμήθειες νέων, σύγχρονων μέσων μεταφοράς προσωπικού, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού της.

-Αναφορικά με τα μέλη οικογένειας των εε στελεχών τα οποία είναι ασφαλισμένα στο ΥΠΕΘΑ, δια των Γενικών Επιτελείων, αυτά έχουν ελεύθερη επιλογή παρόχου υπηρεσιών υγείας. Σε περίπτωση επιλογής ιδιώτη μη συμβεβλημένου παρόχου, η υγειονομική δαπάνη αποζημιώνεται, κατόπιν υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών και παραστατικών από τον ενδιαφερόμενο, κατά τα προβλεπόμενα. Γνωστοποίησε δε, ότι στο πλαίσιο μέριμνας για το προσωπικό έχει καθοριστεί, μεταξύ άλλων, η χορήγηση προκαταβολής έναντι των υποβαλλόμενων δαπανών φαρμακευτικής και υγειονομικής περίθαλψης.

Τέλος, επανέλαβε ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις της παροχής υπηρεσιών υγείας στα μέλη οικογένειας των εε στελεχών, που είναι ασφαλισμένοι στο ΥΠΕΘΑ, καθορίζονται με σαφήνεια στο ΠΔ 432/83. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις