Χρηστικά

Διευκρινήσεις ΕΟΠΥΥ για τις αποζημιώσεις γυαλιών οράσεως


Ερμηνευτική εγκύκλιο εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ, σχετικά με τον τρόπο που θα αποζημιώνονται τα οπτικά είδη και οι ειδικές θεραπείες παιδιών και εφήβων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

  • Τα ατομικά αιτήματα που έχουν υποβληθεί και αυτά που θα υποβληθούν μέχρι 30 Ιουνίου θα αποζημιώνονται απευθείας στους δικαιούχους
  • Τα αιτήματα που συνοδεύονται από γνωματεύσεις που εκδόθηκαν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2018 (πριν τον νέο ΕΚΠΥ) θα απζημιώνονται με τον παλιό τρόπο μέχρι τη λήξη τους. Μετά τη λήξη, θα πρέπει να εκδοθούν ηλεκτρονικές γνωματεύσεις.
  • Για τα αιτήματα που συνοδεύονται από χειρόγραφη γνωμάτευση με ημερομηνίες από 1/11/2018 έως 31/1/2019, οι υπηρεσίες θα λάβουν υπόψη τον τρόπο αποζημίωσης που είχε οριστεί το 2012. Το ίδιο θα ισχύσει και για χειρόγραφες γνωματεύσεις που θα εκδοθούν μέχρι τέλος Ιουνίου.
  • Όσα αιτήματα έχουν κατατεθεί με την πρότυπη γνωμάτευση από 1η Φεβρουαρίου μέχρι 30 Ιουνίου θα αποζημιώνονται με βάση την τελευταία σχετική υπουργική απόφαση.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, από 1ης Ιουλίου 2019 όλες οι γνωματεύσεις θα πρέπει να είναι ηλεκτρονικές.

Κλείνοντας. όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr, πρόκειται πιθανότατα για την τελευταία προθεσμία ώστε να εφαρμοστεί το voucher σε αυτές τις δύο κατηγορίες παροχών.